Aanslagen in Brussel 22-03-2016

Gestart door Mourning, 22/03/2016 | 10:02 uur

Ace1

Details uit taxi terroristen: gesprek over Amerika, chauffeur rook onraad

Erg spraakzaam waren ze niet, de drie terroristen op weg naar de luchthaven van Zaventem. Enkel de 'man in het wit' ging een discussie aan met de taxichauffeur. De krant La Dernière Heure heeft twee dagen na de dodelijkste aanslagen in de geschiedenis van ons land meer details gegeven over hun laatste taxirit.
Dinsdagochtend, 22 maart 2016. Vanuit de Max Roosstraat in Schaarbeek bestellen drie mannen een taxi richting luchthaven. Bij aankomst in de Brusselse gemeente vraagt de taxichauffeur, zoals gebruikelijk, om de drie reistassen aan te nemen om in de koffer te plaatsen. De mannen weigeren zijn hulp en zetten hun bagage zelf in de taxi. Bagage die later zware spijkerbommen blijkt te bevatten.

Ammoniak

Kort na het vertrek naar de luchthaven van Zaventem ruikt de taxichauffeur onraad. Letterlijk, want hij merkt dat er zich een vreemde geur verspreidt over zijn voertuig. Een ammoniakgeur, zo zegt hij na de aanslagen aan de speurders. Tijdens de rit vindt hij het vreemd, maar verder stelt hij er zich weinig vragen bij.

Discussie over Amerika

Spraakzaam zijn de drie klanten allerminst. De twee in het zwart geklede mannen zeggen amper een woord. "Opvallend stil", herinnert de taxichauffeur zich. De 'man in het wit', die momenteel nog actief opgespoord wordt door de speurders, heeft wel veel te vertellen. Over de Verenigde Staten en zijn woede tegenover het land. Zo geeft hij enkele voorbeelden van Amerikaanse activiteiten waar hij het niet eens mee is.

Een interessante discussie aangezien ook heel wat Amerikanen gewond raakten bij de aanslagen op de luchthaven.

Waardevolle informatie

Eens aangekomen aan de luchthaven merkt de taxichauffeur ook nog witte vlekken op op de bagage van zijn drie klanten.

Terwijl er een nieuwe klant instapt, hoort de taxichauffeur plots een enorme explosie. De link is meteen gelegd. Rustig zet hij zijn nieuwe klant af op zijn bestemming en meteen daarna gaat hij naar het dichtstbijzijnde politiekantoor.

Daar kan de chauffeur heel wat waardevolle informatie geven aan de onderzoekers, inclusief het adres in Schaarbeek en het aantal zakken van de drie mannen. Zo komt de politie ook op tijd te weten dat er nog een derde bom aanwezig is in de luchthaven. Genoeg om nog meer slachtoffers te voorkomen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160324_02200306

Ace1

JAMBON EN GEENS BIEDEN ONTSLAG AAN, PREMIER MICHEL WEIGERT

Geens en Jambon bieden ontslag aan: "Grote vragen bij aantal zaken bij Justitie en politie"

Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) hebben hun ontslag aangeboden "na vermoedelijke fouten in het terreuronderzoek" in het kader van de aanslagen in Brussel en Zaventem. Premier Charles Michel zou de ontslagen geweigerd hebben.
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) hebben woensdagavond hun ontslag aangeboden. Dat deden ze nadat bekend was geraakt dat Turkije terrorist Ibrahim El Bakraoui vorig jaar had uitgewezen en ons land had gewaarschuwd.

Premier Michel weigerde hun ontslag. Hij en het kernkabinet zouden hen uitdrukkelijk gevraagd hebben om aan te blijven. "Gezien de situatie en de toestand waar we nu in zitten" en "omdat je in een oorlogssituatie het terrein niet mag verlaten".

"Geen tijdige doorstroming van informatie"

Koen Geens heeft naar eigen zeggen woensdagnacht lange gesprekken gevoerd met premier Michel over de verklaringen van de Turkse president Erdogan. Hij geeft in Villa Politica toe dat de diensten niet foutloos hebben gehandeld. "U kan zich voorstellen dat we niet de hele nacht dat gesprek zouden hebben gehad indien we dachten dat onze diensten volstrekt foutloos zijn geweest. De informatie is volgens de minister wel doorgegeven, maar "trager dan men onder die omstandigheden mag verwachten".

Geens beklemtoonde dat hij noch Jambon deze feiten konden kennen. Dat neemt niet weg dat beide ministers hun ontslag hebben aangeboden aan premier Charles Michel. "Uiteindelijk heeft de premier duidelijk gemaakt dat we beter onze verantwoordelijkheid namen door in de regering te blijven. Daar zijn wij ook voluit toe bereid, al wordt dat een harde dobber de volgende maanden in de gegeven omstandigheden."

Vrijdag geeft Geens meer duidelijkheid in de Kamercommissie Justitie.

"Als je alles op een rijtje zet, kan je je grote vragen stellen bij een aantal zaken bij Justitie en de afwikkeling ervan en ook bij de politie", aldus Jambon. Ik denk dat het - gezien de feiten - gerechtvaardigd is dat mensen zich daar vragen bij stellen. De vraag hoe het kon dat iemand zo vervroegd vrijgelaten is. En dat we de kans gemist hebben om hem, toen hij in Turkije zat, weer op te pakken."

Kwestie-El Bakraoui

Daarmee doelt Jambon op de situatie rond Ibrahim El Bakraoui, een van de terroristen die zichzelf opblies in Brussels Airport.

De Turkse autoriteiten zouden El Bakraoui vorige zomer twee keer opgepakt hebben aan de grens met Syrië en uitgewezen hebben naar Nederland. Turkije zegt de ambassades in België en Nederland daarover ingelicht te hebben. Voorlopig heerst er echter nog veel onduidelijkheid over de manier waarop, welke contacten er plaatsvonden en welke informatie precies werd doorgegeven.

Jambon merkte nog op dat hij nu meer dan bereid is om verder te gaan. "Als ik dat niet zag zitten, zou ik niet 'ja' gezegd hebben aan de premier", klonk het nog.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160324_02200558

Ace1

"Onkelinx en Di Rupo hebben antiterreurbeleid tegengehouden"

"Het was de PS die rond de eeuwwisseling een doeltreffend beleid tegen terreur heeft tegengehouden." Dat zegt Marc Verwilghen (Open VLD), minister van Justitie in de eerste regering-Verhofstadt. De liberaal wijst uitdrukkelijk in de richting van Elio Di Rupo en Laurette Onkelinx.
Marc Verwilghen was minister van Justitie van 1999 tot 2003. Elio Di Rupo was op dat moment partijvoorzitter van PS en Laurette Onkelinx was vicepremier en minister van Werkgelegenheid onder Verhofstadt.

"Als minister van Justitie kreeg ik waarschuwingen van de federale politie over wat er gaande was in Brussel", zegt Verwilghen. "Zij verwittigden me dat we vroeg of laat excessen zouden zien in de hoofdstad. Toen ik dat aankaartte in de regering werd ik door PS uitgelachen en als populist weggezet."

Verwilghen stelde onder meer voor de Belgische nationaliteit in te trekken van veroordeelde zware criminelen met een dubbele nationaliteit. "PS verweet mij toen dat ik staatlozen zou creëren, hoewel het ging om personen met de dubbele nationaliteit. Philippe Moureaux, destijds senator en burgemeester van Molenbeek, verweet me een racist te zijn."

"In de aanbevelingen van de commissie-Dutroux was een regeling als spijtoptant opgenomen", vervolgt de ex-minister. "Dat is persoonlijk geblokkeerd door Elio Di Rupo. Als dat niet was gebeurd, hadden we een instrument in handen om extremistische milieus binnen te dringen."

Verwilghen werd naar eigen zeggen ook niet gesteund door premier Guy Verhofstadt (Open Vld). "Hij vroeg me het los te laten, omdat hij PS toch niet kon overtuigen. Di Rupo kon de regering met een vingerknip laten vallen", besluit Verwilghen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160324_02200847

Ace1

Anonymous roept iedereen op tot oorlog tegen IS

Na de aanslagen in Parijs verklaarde Anonymous de oorlog aan IS. Sinds die tijd heeft de hackersgroep al veel gedaan, maar het houdt nog lang niet op... Dat laat Anonymous weten na de aanslagen in Brussel: ,,Opnieuw wordt onze vrijheid aangevallen", zegt een vervormde stem achter het masker. ,,Dat kan niet blijven voortduren. Na de aanslagen in Parijs hebben we dagelijks gevochten tegen terrorisme. We hebben duizenden Twitteraccounts het zwijgen opgelegd die direct gelinkt waren aan IS."

De stem vertelt onder andere dat de hackers zware klappen hebben uitgedeeld aan Daesh en online geld van de organisatie hebben gestolen. ,,We zullen niet rusten zolang terroristen wereldwijd hun daden voortzetten. We zullen hun websites blijven hacken, hun Twitteraccounts blijven neerhalen en hun Bitcoins blijven stelen."

Anonymous zal iedereen die sympathie heeft voor IS aanpakken: ,,We zullen jullie opjagen en we zullen jullie vinden. We zijn overal en we zijn met meer dan jullie je kunnen voorstellen. Wees bang." Want: ,,Toen ze onschuldige mensen doodden in België, raakten ze heel Europa."

HULP
De strijd tegen IS wil de hackersgroep niet alleen voeren, Anonymous roept in het filmpje dan ook op te helpen. ,,Je hoeft hen niet te hacken, als je opkomt tegen discriminatie in je land dan raak je hen veel harder dan door hun websites te hacken. Islamitische Staat kan in Europa geen moslims rekruteren als ze worden aanvaard en opgenomen in de gemeenschap. Dus we willen dat jullie je allemaal verenigen tegen discriminatie."

http://www.metronieuws.nl/xl/digitaal/2016/03/anonymous-roept-iedereen-op-tot-oorlog-tegen-is


Ace1

Duitse politie pakt drie verdachten uit Brussel op

De Duitse politie heeft op de snelweg München-Salzburg drie Kosovaren opgepakt. Het drietal kwam met een wagen met Belgische nummerplaat uit Brussel en zou banden kunnen hebben met een terreurnetwerk.

Een woordvoerder van het Beierse parket bevestigt het bericht. Het drietal kwam met een wagen met Belgisch kentekenbewijs uit Brussel.

Aanwijzingen van een samenhang met de aanslagen van Brussel zijn er nog niet, zei de parketwoordvoerder. Wel loopt een onderzoek naar 'verdenking van het voorbereiden van een ernstige staatsgevaarlijke criminele daad'.

Tip

Volgens de Beierse radio BR was de actie het resultaat van een tip, die een onbekende maandagavond via een contactformulier online aan de Beierse politie had bezorgd. Daarbij was sprake van een geplande terreuraanslag en van twee Kosovaarse Albanezen die met een zilverkleurige Mercedes onderweg waren.

De tip belandde meteen bij de terreurbestrijdingsdienst van de Duitse veiligheidsautoriteiten in Berlijn en werd daar behandeld.

Agenten van de politie van Rosenheim deden de wagen dinsdagmorgen stoppen en pakten zonder incidenten drie inzittenden op: twee broers en een begeleider, tussen 36 en 46 jaar oud. De mannen gaven aan te werken bij een Belgische bouwfirma. De in hun wagen gevonden bouwplannen zouden van een door hen verzorgde werf stammen. Als verklaring voor de vondst van 10.000 euro in baar geld gaven ze aan dat een aankoop van werktuigen en een auto was gepland.

Arrestatiebevel

De politie kon tot nu toe het waarheidsgehalte van hun verklaringen niet verifiëren. Wel bleek dat tegen één van de broers al een arrestatiebevel was uitgevaardigd nadat hij in Kosovo was ondergedoken in verband met een tegen hem bevolen uitwijzing.

Het trio is ondertussen naar München overgebracht. Daar stelt het parket een onderzoek naar hen in.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160322_02197717

Ace1

'IS wilde met deze aanslag voorzorgsmaatregelen nemen'

Geen wraak voor de arrestatie van Salah Abdeslam, maar een 'vervroeging van bestaande plannen' uit angst dat de terreurverdachte zou gaan lekken. Dat is hoe jihad-expert Pieter Van Ostaeyen de gebeurtenissen van vandaag interpreteert.

Bestaande netwerken voerden vandaag al lang op voorhand geplande aanslagen uit, daar is Van Ostaeyen 'voor honderd procent van overtuigd'. 'Want ik ken Islamitische Staat (IS) door en door.'

'Het is geen toeval dat deze terreur vandaag toegeslagen heeft', zegt hij. 'Door de arrestatie van Salah Abdeslam kregen andere terreurnetwerken schrik dat die onder druk zou gaan spreken en zo hen en hun plannen zou blootleggen. De berichten dat Abdeslam wel eens 'spijtoptant' zou kunnen worden, vergrootten die angst. Wat we vandaag hebben meegemaakt was een vervroeging van al lang bestaande plannen.'

Gevaar

Op de vraag of er nog aanslagen zullen volgen, antwoordt Van Ostaeyen resoluut. 'Uiteraard zijn er nog plannen. Dit is slechts het begin. We mogen nog veel meer terreur verwachten in Europa.'

'En ik weet niet of we ons überhaupt kunnen verdedigen', gaat hij verder. 'Het gevaar ligt immers niet alleen bij teruggekeerde Syrië-strijders, maar ook bij geradicaliseerde jongeren die tot dusver onder de radar blijven. Die helemaal niet bekend zijn bij de veiligheidsdiensten. Dat is het grote gevaar waar we de komende maanden en jaren mee geconfronteerd zullen worden.'

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160322_02197055

Ace1

Taxichauffeur die terroristen naar luchthaven voerde, leidt speurders naar huis in Schaarbeek

De drie terroristen die in de vertrekhal van Brussels Airport twee spijkerbommen tot ontploffing brachten, zouden met een taxi naar de luchthaven gereisd zijn. Het was de taxichauffeur opgevallen dat hij de verdachten niet mocht helpen met hun bagage.
Het drietal had een grote taxi besteld, maar de mannen schrokken en maakten zich kwaad toen een kleinere wagen opdaagde. Het plan was oorspronkelijk om met vijf koffers naar de luchthaven te trekken. Door de kleine koffers konden ze er slechts drie meenemen.

Na de aanslag herinnerde de chauffeur zich de drie verdachte klanten, waarna hij de politie contacteerde. Hij leidde de speurders naar het adres waar hij de drie mannen die ochtend had opgepikt. In dat huis vond de politie uiteindelijk een spijkerbom, een IS-vlag en wapens. De voortvluchtige verdachte was niet in het huis aanwezig.

http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aanslagen-Brussel/article/detail/2654843/2016/03/22/Taxichauffeur-die-terroristen-naar-luchthaven-voerde-leidt-speurders-naar-huis-in-Schaarbeek.dhtml

Lex

IS: er komen zwarte dagen 

BRUSSEL -  Islamitische Staat heeft dinsdagmiddag in een verklaring laten weten dat ,,er zwarte dagen zullen komen" als antwoord op de agressie die tegen de organisatie is gericht.

,,Wij beloven dat er voor de alliantie tegen Islamitische Staat zwarte dagen zullen komen", aldus een via internet verspreide verklaring van IS, nadat de extremisten eerder al de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in Brussel hadden opgeëist.

IS heeft dinsdagmiddag via zijn nieuwsagentschap Amaq de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in Brussel opgeëist. Eerder meldde alleen het Koerdische medianetwerk Rudaw dat de terreurorganisatie de aanslagen in de Belgische hoofdstad claimde.

,,Strijders van IS openden het vuur in de luchthaven Zaventem, voordat verschillenden van hen hun explosievengordel lieten ontploffen", schrijft Amaq. Een martelaar blies daarna ook zichzelf op in het station Maalbeek, aldus de mededeling. De aanval werd volgens het persbericht uitgevoerd in een land dat deel uitmaakt van de internationale coalitie tegen IS.

Valse geruchten

Sympathisanten van IS hebben dinsdag geprobeerd de paniek na de aanslagen in Brussel nog te vergroten door valse geruchten over nieuwe aanslagen te verspreiden. Dat schrijft de Franse krant Le Monde.

Onmiddellijk na de ontploffingen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek van dinsdagochtend stuurden onmiskenbaar met IS geestverwante twitteraars alarmerende en dreigende tweets de wereld in. Ze maakten onder meer gewag van bomaanslagen op het hoofdstedelijke ziekenhuis Sint-Pieter, de Vrije Universiteit Brussel en het hoofdkwartier van de Europese Commissie. Uit de tekstuele overeenkomsten en de uitwisseling van beeldmateriaal maakt Le Monde op dat de twitteraars samenwerkten.

Twitter haalde de gewraakte accounts snel uit de lucht, maar er verschenen spoedig nieuwe.
   
Telegraaf, 22-03-2016

Lex

Extra waakzaamheid in Antwerpse haven

ANTWERPEN -  Bedrijven in de Antwerpse haven moeten extra waakzaam zijn en verdachte zaken zo snel mogelijk melden aan de politiediensten. Die oproep deed het Havenbedrijf in de tweede Belgische stad dinsdag naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. Er zal ook sprake zijn van extra politiepatrouilles.

Het dreigingsniveau in heel België is opgetrokken naar niveau 4. Het internationale beveiligingsniveau in de haven blijft voorlopig op veiligheidsniveau 1. Dat houdt in dat de normale werkzaamheden kunnen plaatsvinden, al wordt extra waakzaamheid gevraagd aan iedereen die zich in de haven bevindt. Voor grote havens werd na de aanslagen van 11 september 2011 een eigen veiligheidsstandaard ingevoerd, de zogenoemde ISPC-code. Die heeft als doel de weerbaarheid van de schepen en havenfaciliteiten tegen terroristisch geweld te verhogen.

Telegraaf, 22-03-2016, 17:39

Ace1

De Marokkaanse gemeenschap moet stoppen zich te wentelen in de positie van underdog

Teun Voeten is cultureel antropoloog en oorlogsreporter. Hij woonde jarenlang in Molenbeek.

Het t is goed nieuws dat Abdeslam gearresteerd is. Nog beter nieuws is dat hij levend gepakt is. Laf en laag waren de aanslagen in Parijs, laf en laag was de exit van Abdeslam. Een waarachtig krijger heeft een erecode. Vijanden schiet je niet in de rug, krijgsgevangenen behandel je met respect, ongewapende burgers executeer je niet. Daarom is het goed dat hij niet in een kogelregen de begeerde martelaarsdood is gestorven maar als de eerste de beste boef is opgepakt.

Het is slecht nieuws voor het geplaagde Molenbeek. Nadat bleek dat de 13 november aanslagen in Parijs grotendeels daar waren bekokstoofd kreeg de gemeente een serieus imagoprobleem. Waarnemers merkten op dat het geen toeval meer kon zijn dat zoveel terroristen uit Molenbeek kwamen en wezen op de chaotische infrastructuur, de onbestuurbaarheid van België en zijn halfhartige compromis- en wegkijkcultuur.

Maar nadat de kritische geesten even hun zegje hadden mogen doen, nadat het bloed van de stoep voor de Bataclan was weggespoten, kregen de goedpraters weer het hoogste woord. 'Niet alle Molenbekenaren zijn terroristen', zei de een. 'Er gebeuren ook 'Leuke Dingen' in Molenbeek', orakelde een ander.

Nietzsche zei ooit dat filosofen advocaten van hun eigen vooroordelen zijn. Veel journalisten zijn hetzelfde. De conclusie ligt al klaar. Daar worden dan bijpassende feiten voor gezocht. De feiten zijn eenvoudig. Geen zinnig mens heeft ooit beweerd dat iedereen in Molenbeek een terrorist is, of dat er daar geen mooie initiatieven worden ontplooid. Maar het is duidelijk dat een harde kern van extremisten daar haar broedplaats en uitvalsbasis heeft. En dit is alleen maar mogelijk omdat er wijdverbreide sympathie, tacit support, voor fundamentalistisch gedachtengoed en haar ultieme consequentie - islamo-fascistisch terrorisme - bestaat.

De Charlie Hebdoslachtpartij werd in Molenbeek met grote instemming begroet. Niemand haalde het in zijn hoofd om een Je Suis Charlie-poster voor de ramen te plakken. Tijdens de arrestatie van Abdesalem scandeerden Marokkaanse straatschoffies zijn naam en vielen politie en pers lastig die 'niets te zoeken hadden in hun buurt.'

Puberale provocatie of bewijs van de morele steun die de moordenaar in sommige kringen geniet? Collaboratie verschijnt in verschillende gradaties. Van actieve logistieke ondersteuning tot gedogen, accepteren of gewoon wegkijken. Van verzwijgen, bewust of onbewust ontkennen, tot de meest voorkomende vorm van passieve collaboratie: pure onverschilligheid. Niet iedereen in Nazi-Duitsland was een pro-actieve beul met bloed aan zijn handen. Maar de genocide was enkel mogelijk door stilzwijgende instemming van een aanzienlijke meerderheid van de bevolking.

Het wordt nu tijd dat de Marokkaanse gemeenschap in Molenbeek ophoudt zich te wentelen in de comfortabele positie van underdog. En niet alleen in Molenbeek. De inktvlek van collaboratie breidt zich steeds verder uit, nu ook naar Schaarbeek en Vorst. Tijd dat deze gemeenschap de hand in eigen boezem steekt en uitlegt hoe het mogelijk is geweest dat Abdeslam zich zo lang in hun midden verscholen heeft.

Na de aanslagen in Parijs was ik vaak in Molenbeek om buitenlandse cameraploegen te woord te staan. Steevast waren er drie reacties. Agressie jegens de media: journalisten werden uitgescholden en met stenen bekogeld. Dan was er die ondoordringbare muur van zwijgen: de befaamde Molenbeekse omerta. Ten slotte de meest misselijkmakende reactie, een schaamteloos narcisme: niet de 130 vermoorde mensen in Parijs, hun dierbaren en geliefden, waren de slachtoffers, nee, de Marokkaanse gemeenschap was 'la victime la plus grande', vertrouwde mijn voormalige kruidenier me toe.

Het wordt ook tijd dat de intellectuele goegemeente onafhankelijk durft te denken en primitieve verklaringsmodellen achter zich laat - zoals de mythe dat het vooral sociale uitsluiting is die extremisme veroorzaakt. Tijd ook om religieus getinte ideologische systemen met universele waarheidspretenties kritisch door te lichten. Het kan niet langer ontkend worden dat er een duister element in de islam aanwezig is dat de dood boven het leven verheerlijkt. In België wordt het islamdebat beheerst door islamofobie-fobie: de verlammende vrees om als islamofoob gebrandmerkt te worden, een status vergelijkbaar met melaatsen in de middeleeuwen.

Hopelijk is de arrestatie van Abdeslam een wake-up call. Er is een lange weg te gaan. Maar doorgaan op dezelfde weg is een doodlopend pad.

http://www.demorgen.be/opinie/de-marokkaanse-gemeenschap-moet-stoppen-zich-te-wentelen-in-de-positie-van-underdog-bc6dcfbe/

Mourning

Citaat16:24 – IS eist aanslagen op
De terreurgroep Islamitische Staat heeft de aanslagen in Brussel opgeëist via het aan IS-gelinkte nieuwsagentschap Amaq. Dat meldt de betrouwbare SITE Intel Group.

"Strijders van Islamitische Staat openden het vuur in de luchthaven van Zaventem, waarna meerdere van hen hun bommengordels lieten ontploffen", zegt IS in zijn opeising. Nog volgens de opeising zou de aanslag in Maalbeek een zelfmoordaanslag zijn, maar dat is nog niet bevestigd.

In het bericht wordt verder benadrukt dat de aanval uitgevoerd werd op een land dat deel uitmaakt van de internationale coalitie tegen IS. De Belgische jihad-expert Pieter Van Ostaeyen stelt dat de opeising via Amaq betrouwbaar is.

Link: http://www.demorgen.be/binnenland/live-brussels-airport-opgeschrikt-door-explosies-b3ebfa93/
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Mourning

Hartelijk dank, Lex! Thumbsup  ;)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Lex

Aangezien het hier meerdere aanslagen betreft, is de titel van het topic aangepast.

Lex
Algeheel beheerder

Mourning

#5
Het dodenaantal loopt langzaam, zo lijkt het  :(

CitaatLIVE - Al 21 doden geteld bij aanslagen in Brussel - Autoriteiten vragen bevolking zich niet te verplaatsen


Citaat11:32 – Persconferentie: Blijf binnen
 
Christian De Coninck, woordvoerder Brusselse politie, heeft tijdens een persconferentie de bevolking nogmaals opgeroepen om binnen te blijven. Hij bevestigde dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen bij de ontploffing in metrostation Maalbeek, maar kon geen aantal geven. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig, klinkt het. "Er wordt nog altijd ter plaatse gewerkt."

"We vragen de bevolking om binnen te blijven. Er is geen openbaar vervoer in Brussel, geen trams, metro's of bussen."

De Coninck liet ook weten dat de dienst slachtofferhulp op het terrein is.

Citaat11:38 – 225 soldaten naar Brussel

Er worden 225 extra militairen naar Brussel gebracht. Dat brengt het totaal op 1.000 soldaten.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Mourning

#4
CitaatInlichtingendiensten: "Mogelijk wraak om arrestatie Abdeslam"

22-03-16, 09.59u  - Koen Vidal   

Hoewel ze voorlopig nog in de voorwaardelijke wijs spreken, leggen Belgische inlichtingenbronnen een verband tussen de aanslagen en de recente arrestatie van Salah Abdeslam en zijn medestanders.

De kans is groot dat IS al een aanslag aan het plannen was en dat de arrestatie van Abdeslam de voorbereiding en de uitvoering heeft versneld, vertellen inlichtingenbronnen. In dat geval zou het gaan om een wraak-aanslag. Wel is nog niet duidelijk of de terreurcel die de aanslagen van vandaag uitvoerde, direct gelinkt is met die van Abdeslam.

Inlichtingendiensten gaan ervan uit dat er verschillende terreurcellen actief zijn in Europa. Een andere reden waarom IS-terroristen België in het vizier nemen heeft volgens onze bronnen te maken met de deelname van Belgische F16's aan de operaties tegen IS in Iran en binnenkort ook in Syrië. "Voor IS maakt België deel uit van de coalitie met de VS en Frankrijk. Voor hen is België een vijand."

Laten we eerlijk zijn... de GEHELE Westerse wereld wordt door dergelijk geinspireerden gezien als 'de vijand'. Onze hele manier van leven is het levende bewijs dat de vermeende superioriteit van waar zij voor staan pure onzin is... Wij ZIJN de natuurlijke vijand, daar hebben bombardementen in Irak en/of Syrie m.i. weinig mee te maken. Vergroten ze de kans op een aanslag? Ja, dat is aannemelijk, maar niet deelnemen betekend niet dat je geen doelwit voor dergelijke salafistisch geinspireerde Jihadisten bent... iets wat sommige pascifistjes nog weleens dreigen te vergeten, helaas.

Wederom een zwarte dag voor Belgie... Sterkte aldaar!

"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).