'Jihadisten krijgen steun van de islamitische populatie binnen Europa'

Gestart door Lex, 23/03/2016 | 21:58 uur

Zander

Niet mee eens. De regie moet liggen bij de betreffende gemeenschap. De mensen met aanzien binnen deze gemeenschap laten bar weinig van zich horen. Als je als minderheid geaccepteerd wil worden dan zal de doelgroep daar zelf mee aan de slag moeten. Het opleggen van meer regels zorgt alleen maar voor een groter wij en zij gevoel.

Er zijn maar een paar oplossingen voor deze problematiek. Een daarvan ligt bij de doelgroep zelf en de ander kan zijn het afnemen van het Nederlanderschap met uitzetting tot gevolg. Het laatste natuurlijk als laatste strohalm.
People are sheep

Ros

Citaat van: Zander op 24/03/2016 | 11:14 uur
Waar ik naar toe wil is dat de groep die de toekomst van Marokkaanse Nederlanders moet voorstellen voor het OVERGROTE deel bestaat uit tuig zonder empathisch vermogen met een grote voorkeur om zich tegen alles wat voor autochtoon door moet gaan af te zetten.

Klopt helemaal. Punt is wel dat "wij" het zo ver hebben laten komen en daarom de noodzaak dat "wij" dit ook aan moeten pakken en oplossen. Niets van minder overheid en los het onderling maar op. De overheid moet de leiding en initiatief pakken. Noodzakelijke hervormingen doorvoeren op het gebied van strafmaat, opvoeden, integratie en duidelijkheid maken wat de rechten en plichten zijn van iedereen die binnen de grenzen van Nederland wil verblijven.

Mourning

Sparkplug heeft natuurlijk gelijk, maar het probleem is dat je op dit moment eigenlijk bijna niet meer kan spreken van een paar of enkele rotte appelen en tevens dat het een aantal van de gemeenschappen (m.i.) aan kritisch zelfzicht ontbreekt en men vaak wel HEEL snel in de (spastische) verdediging schiet, alsmede dat er een flinke grote groep is die geen directe steun verleend aan dergelijke fundamentalistische gekken, maar het ook zeker niet keihard afkeurd en assisteerd in de bestreiding van deze groep. Althans laat ik voorzichtig zijn... dat donkerbruine vermoeden heb ik en er zijn m.i. ondertussen genoeg bronnen, artikelen en studies die dat in grote lijnen bevestigen.

Betekend NIET dat we m.i. eenzijdig (verbaal) los moeten gaan op deze gemeenschap, maar betekend m.i. bijv. wel dat het proberen te reintegreren van lieden die onze samenleving, normen en waarden en alles waar wij voor staan niet alleen radicaal hebben afgewezen maar er ook tegen willen strijden echt beperkt moet worden. M.i. kun je je het niet veroorloven om waardevolle (politie en inlichtingen) capaciteit te ''verspillen'' met het zo veel mogelijk controleren, observeren en anderszijds in de gaten houden van dergelijke lieden. Die capaciteit IS waardevol en is m.i. elders veel meer nodig, zeker nu.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Zander

Als politieman probeer ik altijd neutraal te zijn maar zodra ik te maken krijg met de bewuste doelgroep en dan met name tot 25 jaar ................

Waar ik naar toe wil is dat de groep die de toekomst van Marokkaanse Nederlanders moet voorstellen voor het OVERGROTE deel bestaat uit tuig zonder empathisch vermogen met een grote voorkeur om zich tegen alles wat voor autochtoon door moet gaan af te zetten.

Dit zijn mijn praktische waarnemingen als diender. Hoe mijn collega's hier in staan laat ik in het midden.
People are sheep

Sparkplug

Citaat van: Oorlogsvis op 24/03/2016 | 10:22 uur
En iedereen maar zeggen dat Wilders een racist is en een nazi.....ook zal het nu weer zoveel mogelijk worden genegeerd dat er grote sympathie en steun onder de moslim bevolking is voor de aanslagen.
Ook op Nederlandse scholen liepen Marrokaanse leerlingen te juichen...

Het merendeel van Marrokaans Nederland en Belgie zijn gewoon waardeloze gasten die een hekel hebben aan ons...maar toch wonen ze hier....

En het dan gek vinden dat er massaal "minder" "minder" wordt gescandeerd.. :devil:

Onder alle bevolkingsgroepen zijn rotte appels. Dit wil echter niet zeggen dat een bepaalde bevolkingsgroep uitsluitend uit rotte appels bestaat.

Maar als wij elkaar graag gek maken, vooral op deze manier doorgaan. Dan komt niemand nader tot elkaar. Vraag mij af waar de nuchterheid is gebleven.
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Oorlogsvis

En iedereen maar zeggen dat Wilders een racist is en een nazi.....ook zal het nu weer zoveel mogelijk worden genegeerd dat er grote sympathie en steun onder de moslim bevolking is voor de aanslagen.
Ook op Nederlandse scholen liepen Marrokaanse leerlingen te juichen...

Het merendeel van Marrokaans Nederland en Belgie zijn gewoon waardeloze gasten die een hekel hebben aan ons...maar toch wonen ze hier....

En het dan gek vinden dat er massaal "minder" "minder" wordt gescandeerd.. :devil:

Mourning

Elders op het forum ook geplaatst, maar misschien ook wel in dit topic toepasselijk:


 
Berichten: 7994
Bekijk profiel
Persoonlijk bericht (Offline)Re: Aanslagen in Brussel 22-03-2016

« Reactie #8 Gepost op: 22/03/2016 | 17:01 uur »


CitaatDe Marokkaanse gemeenschap moet stoppen zich te wentelen in de positie van underdog

Teun Voeten is cultureel antropoloog en oorlogsreporter. Hij woonde jarenlang in Molenbeek.

Het t is goed nieuws dat Abdeslam gearresteerd is. Nog beter nieuws is dat hij levend gepakt is. Laf en laag waren de aanslagen in Parijs, laf en laag was de exit van Abdeslam. Een waarachtig krijger heeft een erecode. Vijanden schiet je niet in de rug, krijgsgevangenen behandel je met respect, ongewapende burgers executeer je niet. Daarom is het goed dat hij niet in een kogelregen de begeerde martelaarsdood is gestorven maar als de eerste de beste boef is opgepakt.

Het is slecht nieuws voor het geplaagde Molenbeek. Nadat bleek dat de 13 november aanslagen in Parijs grotendeels daar waren bekokstoofd kreeg de gemeente een serieus imagoprobleem. Waarnemers merkten op dat het geen toeval meer kon zijn dat zoveel terroristen uit Molenbeek kwamen en wezen op de chaotische infrastructuur, de onbestuurbaarheid van België en zijn halfhartige compromis- en wegkijkcultuur.

Maar nadat de kritische geesten even hun zegje hadden mogen doen, nadat het bloed van de stoep voor de Bataclan was weggespoten, kregen de goedpraters weer het hoogste woord. 'Niet alle Molenbekenaren zijn terroristen', zei de een. 'Er gebeuren ook 'Leuke Dingen' in Molenbeek', orakelde een ander.

Nietzsche zei ooit dat filosofen advocaten van hun eigen vooroordelen zijn. Veel journalisten zijn hetzelfde. De conclusie ligt al klaar. Daar worden dan bijpassende feiten voor gezocht. De feiten zijn eenvoudig. Geen zinnig mens heeft ooit beweerd dat iedereen in Molenbeek een terrorist is, of dat er daar geen mooie initiatieven worden ontplooid. Maar het is duidelijk dat een harde kern van extremisten daar haar broedplaats en uitvalsbasis heeft. En dit is alleen maar mogelijk omdat er wijdverbreide sympathie, tacit support, voor fundamentalistisch gedachtengoed en haar ultieme consequentie - islamo-fascistisch terrorisme - bestaat.

De Charlie Hebdoslachtpartij werd in Molenbeek met grote instemming begroet. Niemand haalde het in zijn hoofd om een Je Suis Charlie-poster voor de ramen te plakken. Tijdens de arrestatie van Abdesalem scandeerden Marokkaanse straatschoffies zijn naam en vielen politie en pers lastig die 'niets te zoeken hadden in hun buurt.'

Puberale provocatie of bewijs van de morele steun die de moordenaar in sommige kringen geniet? Collaboratie verschijnt in verschillende gradaties. Van actieve logistieke ondersteuning tot gedogen, accepteren of gewoon wegkijken. Van verzwijgen, bewust of onbewust ontkennen, tot de meest voorkomende vorm van passieve collaboratie: pure onverschilligheid. Niet iedereen in Nazi-Duitsland was een pro-actieve beul met bloed aan zijn handen. Maar de genocide was enkel mogelijk door stilzwijgende instemming van een aanzienlijke meerderheid van de bevolking.

Het wordt nu tijd dat de Marokkaanse gemeenschap in Molenbeek ophoudt zich te wentelen in de comfortabele positie van underdog. En niet alleen in Molenbeek. De inktvlek van collaboratie breidt zich steeds verder uit, nu ook naar Schaarbeek en Vorst. Tijd dat deze gemeenschap de hand in eigen boezem steekt en uitlegt hoe het mogelijk is geweest dat Abdeslam zich zo lang in hun midden verscholen heeft.

Na de aanslagen in Parijs was ik vaak in Molenbeek om buitenlandse cameraploegen te woord te staan. Steevast waren er drie reacties. Agressie jegens de media: journalisten werden uitgescholden en met stenen bekogeld. Dan was er die ondoordringbare muur van zwijgen: de befaamde Molenbeekse omerta. Ten slotte de meest misselijkmakende reactie, een schaamteloos narcisme: niet de 130 vermoorde mensen in Parijs, hun dierbaren en geliefden, waren de slachtoffers, nee, de Marokkaanse gemeenschap was 'la victime la plus grande', vertrouwde mijn voormalige kruidenier me toe.

Het wordt ook tijd dat de intellectuele goegemeente onafhankelijk durft te denken en primitieve verklaringsmodellen achter zich laat - zoals de mythe dat het vooral sociale uitsluiting is die extremisme veroorzaakt. Tijd ook om religieus getinte ideologische systemen met universele waarheidspretenties kritisch door te lichten. Het kan niet langer ontkend worden dat er een duister element in de islam aanwezig is dat de dood boven het leven verheerlijkt. In België wordt het islamdebat beheerst door islamofobie-fobie: de verlammende vrees om als islamofoob gebrandmerkt te worden, een status vergelijkbaar met melaatsen in de middeleeuwen.

Hopelijk is de arrestatie van Abdeslam een wake-up call. Er is een lange weg te gaan. Maar doorgaan op dezelfde weg is een doodlopend pad.

http://www.demorgen.be/opinie/de-marokkaanse-gemeenschap-moet-stoppen-zich-te-wentelen-in-de-positie-van-underdog-bc6dcfbe/

"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Poleme

Lex, ik heb met de bron, beter gezegd boodschapper, geen probleem.

Het onderstaande verhaal heb ik al enkele malen eerder gehoord uit de SOF / contra terreur hoek.
En in 2003 - 2005 is dit toen al door onderzoek bevestigd, maar werd niet aan de grote klok gehangen.

Vorig jaar juli zijn enkele Europese landen al door een intel dienst van een klein land aan de Middellandse Zee gewaarschuwd dat er een golf van terreur er aan zat te komen.
De waarschuwing kwam echter niet of nauwelijks over.  O.a. door onderschatting van de dreiging door politici en ambtenaren, slechte samenwerking tussen diverse politie en intel diensten, veel te poreuze EU buitengrenzen en onvoldoende ontwikkelde intel netwerken in extremistische groeperingen.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

Lex

Ik heb gemeend om, ondanks de bron, waar leden mogelijk een bezwaar tegen hebben, dit artikel in een separaat topic te plaatsen. Mochten er leden zijn, die vinden dat dit toegevoegd moet worden in een reeds bestaand topic, laat het mij weten.

Lex

Contraterreur-expert: 'Jihadisten krijgen steun van de islamitische populatie binnen Europa'

Naam & rang bij redactie bekend.


Na de zoveelste aanslagen binnen Europa is het tijd om, vanuit mijn positie, mijn zorgen te uiten over de situatie in Europa. Voordat ik hier verder op in ga wil ik me eerst even in het kort introduceren: Mijn naam doet er even niet toe, belangrijker is wat ik doe, en dat is onderdeel uitmaken van de NL Special Forces (NLSF) Mijn specialisatie is contraterreur, een onderwerp waarin ik me al jaren in heb verdiept. Onze antiterreur rol ligt voornamelijk in het buitenland en dan meestal in conflictgebieden. Ik ben niet de zoveelste, zogenaamde, wetenschapper die gaat vertellen hoe we het beste met terrorisme om moeten gaan, wat ik u wel kan vertellen is wat wij zelf ervaren en dat wijkt nogal eens af van wat al die zogenaamde deskundigen allemaal vinden.

Europa als conflictgebied
Waar ik me steeds meer zorgen over maak is dat er steeds meer situaties in Europa ontstaan (of gaan ontstaan) die wij voorheen alleen tijdens uitzendingen in conflictgebieden zagen. Ik zal u een voorbeeld geven: bijna alle uitzendingen waar NL aan heeft meegedaan, staan in het teken om de bevolking aan onze kant te krijgen zodat zij niet de kant kiezen van onze tegenstanders. Deze bevolking noemen wij: center of gravity (COG), oftewel zwaartekracht. Dit houdt globaal in dat elke groepering die actief is in een bepaalde regio steun moet krijgen van deze COG. Zonder COG zullen zij niet kunnen bestaan en krijgen zij dus geen vaste voet aan de grond. Deze steun kan bijvoorbeeld bestaan uit het bieden van onderdak, logistiek, rekrutering, etcetera. Natuurlijk is de andere kant opkijken, terwijl je weet dat je buurman lid is van een terreurgroep, ook een vorm van steun.

Wat ik al zei, dit is wat wij hoofdzakelijk doen tijdens missies: zorgen dat de bevolking aan onze kant staat. Ik heb dit zelf mogen ervaren in landen als Irak, Afghanistan en Mali. Wat wij ook zien in deze landen, en wat direct te maken heeft met de COG, zijn de grote aantallen jonge mannen (jongens) die aanwezig zijn in deze conflictgebieden. Deze jonge mannen hebben vaak geen goed toekomstperspectief en zijn dus de ideale rekruten voor criminele of terroristische groeperingen.

Nazi-Duitsland
De islam speelt hierin een grote rol, veel jongeren worden geïndoctrineerd door de verschillende vormen van de islam en zijn dus uitermate geschikt om gerekruteerd te worden door verschillende islamitische terroristische organisaties. Deze harde kern van moslims zal inderdaad een kleine groep vormen tussen de vele moslims op deze wereld, alleen deze harde kern wordt wel, op wat voor manier dan ook, gesteund door een hele grote groep moslims - misschien wel 80 procent. Vergelijk het met nazi-Duitsland: de nazi's (de harde kern) vormden een kleine groep van de Duitse bevolking maar kregen wel de steun van een groot deel van de bevolking, waardoor zij hun terreurbewind konden uitvoeren.

Al deze onderwerpen zien we nu terug in Europa maar spelen natuurlijk al jaren. Al jaren doet de Nederlandse overheid hetzelfde wat militairen op missies doen. Namelijk een deel van de bevolking tevreden houden zodat ze geen onrust veroorzaken. In Nederland betekent dit dat er vele allochtone jongeren tevreden worden gehouden door middel van uitkeringen, bijstand, huistoewijzingen, etcetera. Maar hoelang kan de regering dit volhouden? De instroom van kansloze migranten blijft immers groeien en moet dus tevreden worden gehouden. Dat gaat een hoop geld kosten, wat de Nederlandse bevolking op haar beurt weer niet prettig gaat vinden.

Attentie buurtpreventie
De daders achter de aanslagen in Parijs en Brussel hebben steun gehad van een groot deel van de islamitische populatie binnen Europa, dit kan niet ontkend worden. Wat ik al zei, de andere kant opkijken en zwijgen is ook al een vorm van steun. Als iemand in mijn wijk een fanatieke nazi is en zich verdacht gedraagt (onbekende buitenlanders in huis nemen bijvoorbeeld) dan is de kans groot dat de wijkbewoners zich ongerust gaan maken en dat daar melding van wordt gemaakt - wij accepteren namelijk dat gedrag niet in onze wijken. Hoe kunnen jihadisten zich dan ophouden in bepaalde wijken in Europa zonder dat er buurtbewoners naar buiten komen met hun zorgen? Nou, omdat zij hen steunen misschien.

De islamisering van Europa, samen met de vele kansloze allochtone jongeren zullen voor grote problemen gaan zorgen. Meer aanslagen zullen volgen, ook in Nederland. Onschuldige mensen zullen sterven doordat niemand de juiste stappen durft te ondernemen. Niemand durft de waarheid te zeggen omdat ze bang zijn voor hun carrière, alle hoge functionarissen binnen de verschillende veiligheidsorganen zijn bang voor hun carrière en houden dus hun mond. Keulen is hier een goed voorbeeld van. De daadwerkelijke waarheid moest van de onderklasse komen, oftewel de straatagenten. De hoge politiefunctionarissen durfden niks te zeggen, want dat zou ten koste gaan van hun carrière.

Het kalf en de put
De geschiedenis van de islamitische veroveringen vanaf de zevende eeuw vertoont grote gelijkenissen met de groeiende islamitische invloeden binnen het moderne Europa. Langzaamaan verspreidt de islam zijn macht, zij zal niet stoppen totdat geheel Europa islamitisch is. Hoe gaan zij dit bewerkstelligen? Zijn aanslagen het begin van een groter geheel? Alle ingrediënten voor een opkomend conflict in Europa zijn aanwezig. Helaas leven wij in een maatschappij waarin we eerst wachten tot het huis goed in brand staat, en dan pas gaan blussen. Is daarom misschien het gezegde 'als het kalf verdronken is dempt men de put' zo typisch Nederlands?

Wat ik al zei, ik ben geen generaal, ben ook niet afgestudeerd in terrorisme of veiligheid. Wat ik wel heb: Een realistisch wereldbeeld en kennis die ik in de loop van mijn carrière in de inlichtingen en Special Forces-sector heb opgebouwd. Een kennis die een hoop deskundigen en ambtenaren ontberen, omdat zijzelf zelden tot nooit langdurig in conflictgebieden zijn geweest.

Het laatste wil ik u dit zeggen: de reden dat ik dit schrijf, is omdat ik het tot mijn plicht zie om onze bevolking te beschermen. Daarom heb ik ook dit vak gekozen. Helaas zijn wij lions led by lambs.

NAAM EN RANG BIJ REDACTIE BEKEND

Bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/contravandersteurexpert.html#more