VBM|NOV: ‘Steun motie Timmermans!’

Gestart door -Peter-, 24/10/2003 | 19:26 uur

Marcel

Wat een fantastische zet van de PvdA. Echt, petje af. Nu je ongelooflijk hard inzetten voor defensiepersoneel en, straks (2006) als je aan de macht bent er toch wel 12000 man (of meer) uit knikkeren.

Fantastische zet. Helaas, deze vette worst is van korte duur, mark my words.


D819

Gut O Gut...

Ineens... Als de nood aan de man is, komt de SP in beeld..

Gaaaaaap..

;D


-Peter-


De grootste Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV (30.000 leden) doet een klemmend beroep op alle politieke partijen om de motie Timmermans te steunen. In deze motie (nr. 20) verzoekt Timmermans, mede namens Karimi en Van Velsen, om ... "een bindend convenant af te sluiten dat voorziet in herplaatsing van overtollig Defensiepersoneel, zodat gedwongen ontslagen worden voorkomen." Voorzitter Jean Debie: "De motie van Timmermans is concreet en duidelijk. Dat kan je niet zeggen van een soortgelijke motie van Van Baalen. In die motie verzoekt Van Baalen, gesteund door Aasted-Madsen-van Stiphout en Bakker, om bindende afspraken te maken over het bij voorrang aanbieden van een baan aan personeel dat gedwongen afscheid moet nemen van Defensie. Er staat echter niet concreet wat die afspraken moeten inhouden. Ik vind dat er maximale druk op de regering moet worden uitgeoefend om gedwongen ontslagen te vermijden. Die eis wordt het beste verwoord in de motie Timmermans."
Debie roept daarnaast alle partijen op om een motie van het CDA te ondersteunen waarin de reeds aanwezige competenties van defensiepersoneel worden erkend, indien dit personeel in aanmerking wil komen voor een gekwalificeerde functie bij een andere overheidswerkgever. Debie: "Ik weet zeker dat veel burgers en militairen voor een groot deel voldoen aan de eisen. In dat geval kun je volstaan met een modulair scholingstraject en dat staat heel helder verwoord in de motie Aasted-Madsen-van Stiphout."
Debie neemt in zijn reactie op het begrotingsdebat een voorschot op de komende discussie over het veteranenbeleid: "De veteranen kunnen voorlopig blijven rekenen op hun extra vrije vervoersbewijzen. Maar dat is niet het belangrijkste. Bij een toenemend expeditionaire krijgsmacht hoort een complete veteranenzorg. De regering heeft een bijzondere verantwoordelijkheid op dat punt en ik ben blij dat de staatssecretaris dat erkent. Die veteranenzorg kan in ieder geval niet zonder permanent onderzoek naar de gevolgen van een indringende ervaring als het deelnemen aan militaire operaties in een crisisgebied."

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...