Internationale ontwikkelingen na INF verdrag

Gestart door Parera, 14/03/2019 | 10:09 uur

Parera

Wat zou dat antwoord toch zijn?  :angel:

Ik zeg 9M729 (SSC-8) Iskander-K test waarbij de raket spontaan verder vliegt dan die 480 km die nu officieel is bekend gemaakt.

Parera

'Russisch antwoord op rakettest VS aanstaande'

MOSKOU - Rusland zal ,,met passende maatregelen" reageren op een recente Amerikaanse test met een kruisraket. Daarnaast wil het land zich ,,niet in een nieuwe wapenwedloop begeven." Dat zei de Russische president Vladimir Poetin in een vergadering van de Russische Veiligheidsraad geleid waarin de test is besproken.

Poetin zei dat de Amerikaanse voornemens over het inzetten van nieuwe raketten in de regio Azië-Stille Oceaan ,,onze belangen aantasten omdat het dicht bij de grenzen van Rusland ligt."

Kruisraket VS
Rusland beschuldigt de Verenigde Staten ervan de militaire spanningen tussen de twee landen aan te wakkeren door een test uit te voeren met een kruisraket, de eerste proef sinds het opzeggen van het INF-verdrag begin deze maand.

Het Pentagon maakte zondag bekend een conventionele kruisraket te hebben getest bij San Nicolas Island in Californië. Het projectiel raakte zijn doel na 500 kilometer. Die proef zou onder het oude verdrag verboden zijn geweest.

In het door de VS opgezegde INF-verdrag was het verbod op het testen met (nucleaire) middellangeafstandsraketten geregeld. Die overeenkomst werd in 1987 getekend door de Amerikaanse en Russische leiders Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov.

De Amerikaanse president Trump vindt dat Rusland het verdrag heeft geschonden, maar Poetin bestrijdt dat.

[Bron: Telegraaf ]

Parera

#38
VS test nieuwe raket, Rusland spreekt van provocatie

De VS heeft zondag voor het eerst in tientallen jaren een verbeterd type raket voor de middellange afstand getest. De nieuwe kruisraket legde voor de kust van Californië meer dan 500 kilometer af voordat hij zijn doel trof, zegt het Amerikaanse leger. Het was de eerste testvlucht van een Amerikaanse middellangeafstandsraket sinds de beëindiging dit jaar van het INF-verdrag uit 1988.

Rusland veroordeelt de test. "De VS kiest er duidelijk voor om de militaire spanningen te vergroten. Wij zwichten niet voor provocaties", zei de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Rjabkov. Hij zei verder dat Rusland geen nieuwe wapens zal opstellen zolang de VS dat ook niet doet.

Amerikaanse defensiespecialisten hebben gezegd dat de verbeterde raket, die met een atoomkop kan worden uitgerust, uiteindelijk 1000 kilometer moet kunnen afleggen. Ze verwachtten dat hij over anderhalf jaar klaar inzetbaar is.

De Amerikanen willen dit jaar nog een nieuwe raket testen, met een bereik van 3000 tot 4000 kilometer.

INF-verdrag opgezegd
In het INF-verdrag spraken de VS en de Sovjet-Unie af dat ze geen raketten op land meer zouden stationeren met een bereik van 500 tot 5500 kilometer. Bestaande installaties werden vernietigd.
Maar president Trump zegde het verdrag begin dit jaar op, omdat Rusland een nieuwe raket met een bereik van meer dan 500 kilometer zou hebben gebouwd. Onder meer Nederland zou bewijs daarvoor in handen hebben gekregen. Rusland zei dat de bedoelde raket slechts 480 kilometer kon vliegen en dus niet onder het INF-verdrag viel.

[Bron: NOS ]


CitaatDe Amerikanen willen dit jaar nog een nieuwe raket testen, met een bereik van 3000 tot 4000 kilometer.
:omg: :silent: Ik ben benieuwd waar ze mee gaan komen, als ze het zo snel willen testen moet het bijna wel op basis van een huidige of oudere raket zijn. Het gaat dan om een IRBM iets wat de Amerikanen al sinds begin jaren '60 niet meer ontwikkeld hebben.

Een door ontwikkeling van de Pershing II is een optie? :hrmph:

Sparkplug

A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Parera

Pentagon tests first land-based cruise missile in a post-INF treaty world (WATCH)
https://www.defensenews.com/pentagon/2019/08/19/pentagon-tests-first-land-based-cruise-missile-in-a-post-inf-treaty-world/

Citaat"The launcher used in Sunday's test is a MK 41; however, the system tested is not the same as the Aegis Ashore Missile Defense System currently operating in Romania and under construction in Poland," Lt. Col Robert Carver, a Pentagon spokesman, said. "Aegis Ashore is purely defensive. It is not capable of firing a Tomahawk missile. Aegis Ashore is not configured to fire offensive weapons of any type."

:angel: Een kleine moeite om die dingen wel geschikt te maken voor de Tomahawk, een kleine software update en hardware upgrade en klaar is Yankee.

Parera

#35
De BGM-109G Gryphon is terug!  8) Al is dit zo te zien niks bijzonders en is het gewoon een mk41 VLS module die rechtop gezet is op een trailer.

Via @Elizabeth_McLau

CitaatJust in: DoD conducted a flight test of a conventionally-configured ground-launched cruise missile at San Nicolas Island, California on Sunday. "The test missile exited its ground mobile launcher and accurately impacted its target after more than 500 kilometers of flight."
Via @JeffMartinDC
CitaatWATCH: U.S. flight-tests ground launched Tomahawk variant off of California in a test that went "more than 500km", a first since the end of the INF treaty earlier this month. Notable that they chose the Tomahawk as the original ground-launched version of it was killed by INF

Video https://twitter.com/JeffMartinDC/status/1163486778659147778

Sparkplug

A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Parera

Citaat van: Zander op 06/08/2019 | 11:55 uur
#wapenwedloop

Via@FirstSquawk
CitaatCHINESE FOREIGN MINISTRY OFFICIAL SAYS CHINA WILL NOT PARTICIPATE IN A NUCLEAR ARMS RACE

Dat is ook niet nodig als je al op positie #1 staat, ze hebben een kleine 2000 ballistische/kruis raketten liggen.  :silent:

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 06/08/2019 | 12:39 uur
Krokodillen tranen, immer geheel Z-O Azië wordt door de Chinezen volgepropt met raketten in allerlei soorten en maten.

Natuurlijk niet, ze lopen al voorop en zijn nog volop nieuwe dingen aan het ontwikkelen (hypersonic / glider vehicles enz.)

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Parera op 06/08/2019 | 03:42 uur
Via@FirstSquawk

Krokodillen tranen, immer geheel Z-O Azië wordt door de Chinezen volgepropt met raketten in allerlei soorten en maten.

Zander

People are sheep

Parera

Via@FirstSquawk
CitaatCHINA FOREIGN MINISTRY OFFICIAL SAYS CHINA WILL NOT SIT IDLY BY AND WILL BE FORCED TO TAKE COUNTERMEASURES IF U.S. DEPLOYS INTERMEDIATE-RANGE MISSILE IN ASIA.

Parera

#29
Via@Liveuamap

CitaatThe Kremlin: Putin will soon make a statement on "unilateral withdrawal of the United States from the INF Treaty"
CitaatPutin discussed INF treaty with National Security Council of Russian Federation
CitaatKremlin: Putin instructed Foreign intelligence service, Ministry of Defense and Ministry of Foreign Affairs to watch U.S. development and deployment of intermediate-range missiles
CitaatIf development of intermediate-range missiles by U.S. is confirmed - Russia will have to develop similar systems - Putin
CitaatWhen United States left the INF Treaty, they have destroyed long-term efforts aimed at reducing the risk of military conflict, including with the use of nuclear weapons - the Kremlin
CitaatPutin: US withdrawal from INF may resume uncontrolled arms race

Parera

Citaat van: Thomasen op 04/08/2019 | 15:35 uur
Trump wisselt zijn ministers zo vaak, is ook niet mee bij te houden.

Dat klopt, het was ook maar een opmerking en geen commentaar / correctie van Huzaar's opmerking. Ik begrijp de verwarring.

Parera

Citaat van: Huzaar1 op 04/08/2019 | 14:06 uur
Ik denk dat de Chinezen zich niet druk maken om Australië.

Nee maar Mark Esper is de Secretary of Defense van de VS, hij was onderweg naar Australië toen hij dit melde.

Huzaar1

Ik denk dat de Chinezen zich niet druk maken om Australië.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"