Nederlandse militairen op Missie

Gestart door Parera, 22/08/2022 | 05:04 uur

pz

In première gegaan op 27 jun 2024
Dennis Kok neemt ons mee in zijn bijzondere verhaal over zijn tijd bij het Korps Mariniers, de Special Forces en zijn missies in Irak, Afghanistan en Somalië. Hij heeft bizarre dingen meegemaakt in deze conflictgebieden, maar heeft dit als zeer positief ervaren.

https://www.youtube.com/watch?v=LBz8Flp97So&ab_channel=JeffreyTimmermans

Parera

Nederland stuurt schip voor missie tegen Houthi-aanvallen in Rode Zee
Nederland gaat helpen om schepen die door de Rode Zee varen te beschermen tegen aanvallen met raketten en drones door de Houthi-rebellen in Jemen. Het kabinet beslist vrijdag om luchtcommandofregat Zr. Ms. Tromp naar de Rode Zee te sturen.

https://www.ad.nl/politiek/nederland-stuurt-schip-voor-missie-tegen-houthi-aanvallen-in-rode-zee~a3418a2b/

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Sparkplug

Zwaargewonde Nederlandse militair in Irak werd in borst geraakt door collega

22 augustus 2022 18:33
Laatste update: 2 uur geleden


De Nederlandse militair die zondagmiddag in Irak een schotwond opliep aan zijn borst en zwaargewond raakte, werd geraakt door een collega. Tot dusver was alleen bekend dat de soldaat gewond raakte tijdens wapenonderhoud.

De Koninklijke Marechaussee maakt vandaag bekend dat één andere militair bij het incident is betrokken. Een rechercheteam van de instantie gaat onderzoek doen naar het schietincident. "Ze vertrekken zo snel mogelijk. Het kan zijn dat zij dinsdagochtend al worden ingevlogen", zegt een woordvoerder.

Het is niet duidelijk hoe lang het onderzoek gaat duren. Ook is nog niet bekend hoe het nu gaat met de militair die zondag in kritieke toestand naar een militair ziekenhuis in Bagdad werd overgebracht.

Defensie doet geen verdere uitspraken over de identiteit van het slachtoffer en de andere betrokken militair. De gewond geraakte militair is van de 11 Luchtmobiele Brigade, een snel inzetbare lichte eenheid. De andere militair maakt deel uit van de Nederlandse eenheid die het vliegveld van Erbil beveiligt.

In het gebied rond Erbil zijn zo'n 120 Nederlandse militairen actief.

https://www.nu.nl/buitenland/6219198/zwaargewonde-nederlandse-militair-in-irak-werd-in-borst-geraakt-door-collega.html
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Parera

Hierbij wilde ik een verzamel topic opzetten zodat er niet allerlei verschillende topics komen voor afzonderlijke (kleine of grote) gebeurtennissen op de verschillende missies. De titel moet misschien anders geformuleerd worden

Nederlandse militair kritiek na schot in borst in Irak

Een Nederlandse militair is in Irak zwaargewond geraakt bij wapenonderhoud. De man is in kritieke toestand overgebracht naar een militair ziekenhuis in Bagdad, meldt het ministerie van Defensie. Hij heeft een schotwond in de borst.

De militair van de 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht is lid van de Nederlandse eenheid die het vliegveld van de Noord-Iraakse stad Erbil beveiligt. Zo'n 120 Nederlandse militairen doen mee aan die missie.

De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het incident. De familie van het slachtoffer is door Defensie geïnformeerd. Commandant der Strijdkrachten Eichelsheim zegt dat zijn gedachten bij de militair, zijn familie en de collega's zijn. "Ik volg de situatie nauwlettend."

https://nos.nl/artikel/2441593-nederlandse-militair-kritiek-na-schot-in-borst-in-irak