Amerikaanse politiek

Gestart door Benji87, 20/12/2023 | 20:06 uur

Wie gaat er winnen deze verkiezingen?

Biden
11 (64.7%)
Trump
6 (35.3%)

Totaal aantal stemmen: 17

Poll gesloten: 05/04/2024 | 22:04 uur

Master Mack

Ze gaan gewoon verkiezingen houden en linksom of rechtsom Trump doet gewoon mee want dat is wat een deel van het Amerikaanse volk wil. En net als in veel EU landen is dit Democratie. En ik vind het ook een rare kwibus maar wat wij moeten doen is zorgen dat er geen stokken meer zijn om ons mee te slaan. Dus EU landen first (geen super staat maar Verenigde Staten van Europa) en deze Staten betalen allemaal netjes 3% BBP aan hun Defensie. Dan kunnen we zonder al teveel grote zorgen kijken wat er gebeurd in de US. Daar zijn buiten hun keuze voor hun president ook nog genoeg verstandige mensen.

Benji87

Citaat van: Huzaar1 op 26/03/2024 | 17:40 uurRechtzaak moet nog gaan beginnen. Alles is natuurlijk geoorloofd dit manipulatieve element niet verkiesbaar te hebben.

Ik doel op de uitspraak van de supreme court dat hij ondanks alles wel op het stembiljet mag staan.

bergd

2 bejaarden rijp voor het bejaardenhuis waarvan 1 de democratie aanvalt, als jongere in zo'n land moet je toch moedeloos worden.

Huzaar1

Citaat van: Benji87 op 26/03/2024 | 17:34 uurVergeet het maar. Hem afzetten liep op niks uit, de rechtszaken lijken op niks uit te lopen dus dit wordt 5 november uitgeknokt.

Rechtzaak moet nog gaan beginnen. Alles is natuurlijk geoorloofd dit manipulatieve element niet verkiesbaar te hebben.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Benji87

Vergeet het maar. Hem afzetten liep op niks uit, de rechtszaken lijken op niks uit te lopen dus dit wordt 5 november uitgeknokt.

Huzaar1

Zou toch fantastisch zijn om hem financieel te zien verschrompelen. En dat dat dan de reden zou zijn dat hij alles verliest.

Zijn we direct van dat gewauwel : "succesful businessman' af.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Oorlogsvis

Trump in een klap miljardair ...DJT koers is 75 USD ...

Ace1

'Scenario bestaat dat rechter beslag legt op Trump Tower'

Vandaag moet blijken of Donald Trump een boete van 464 miljoen dollar kan betalen of garant kan stellen om beroep aan te tekenen in een fraudezaak. 'Er is het scenario dat de minister van Justitie van New York beslag legt op zijn bezittingen', zegt Amerikanist en jurist Kenneth Manusama.

Oud-president Donald Trump moet uiterlijk vandaag een boete van 464 miljoen dollar (ruim 429 miljoen euro) betalen, of op zijn minst het geld garant stellen, in een fraudezaak. Alleen op die manier kan hij in hoger beroep gaan in de zaak waarbij hij onder meer de waarde van bezittingen overdreef om voordelige leningen te kunnen krijgen. Zo wil de staat New York er zeker van zijn dat het bedrag wordt overgemaakt als Trump het beroep verliest.

De voorbije dagen was er sprake van dat Trump door een fusie van de Trump Media Group (waar het sociale netwerk Truth Social toe behoort) het geld zou kunnen ophalen. 'Maar dan moet de raad van bestuurders toestemming geven om de aandelen van het bedrijf meteen te verkopen. Het is niet vanzelfsprekend en het vergt tijd.'

Drie scenario's
Hoe dan ook is het geen constructie die op een dag rond is. Volgens nieuwszender CNN zijn er daarom vandaag maar twee mogelijkheden: of Trump betaalt, of hij laat zich failliet verklaren.

Manusama ziet nog een derde optie. 'Dat is dat de minister van Justitie van de staat New York, Letitia James, beslag gaat leggen op de beroemde Trump Tower. Of op het gebouw dat Trump bezit op Wall Street, of op een aantal golfresorts. Dat zou natuurlijk groot gezichtsverlies zijn.'

Ook een faillissement zou Manusama niet verbazen. 'Trump is bekend om het feit dat hij zich heel snel bankroet laat verklaren', zegt hij. 'In Amerika gebeurt dat overigens wel vaker. Maar ook dat zou groot gezichtsverlies zijn. Dat kan een weerslag hebben op zijn steun voor de verkiezingen.'

Trump: voldoende geld op rekening
Trump zelf geeft niet de indruk dat er een probleem is. Het voorbije weekend stelde hij nog op Truth Social dat hij het geld op zijn rekening heeft staan. 'Maar daarmee schiet hij zichzelf in de voet', zegt Manusama, 'omdat hij eerder aan de rechter zei dat hij het geld niet bijeen kon krijgen en ook niet kon laten verzekeren door wel dertig bedrijven. Als hij nu zegt dat het toch op zijn rekening staat, zal de rechter niet zo makkelijk uitstel geven, zoals Trump vraagt.'

Er is volgens de Amerikanist trouwens niet zoveel duidelijkheid over hoeveel geld op de rekening van Trump staat. 'Hij kan dat wel roepen op Truth Social, maar het is raar dat niet bekend is hoeveel bankrekeningen hij heeft, waar die staan, en wat erop staat. Dus dat zou dan eerst onderzocht moeten worden.'

Op onderstaande link is een podcast te beluisteren.

https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10543469/scenario-bestaat-dat-rechter-beslag-legt-op-trump-tower

Ace1

Trump kan boete van 454 miljoen dollar in fraudezaak niet ophoesten

De Amerikaanse oud-president Donald Trump krijgt een borg niet bijeen die hij nodig heeft om in beroep te kunnen gaan. Volgens zijn advocaten is geen verzekeringsmaatschappij bereid garant te staan voor de enorme boete van ruim 454 miljoen dollar.
In februari oordeelde de rechter in New York dat Trump 355 miljoen dollar (zo'n 330 miljoen euro) aan boetes moet betalen in een civiele fraudezaak. Later kwam daar nog zo'n 99 miljoen dollar aan rente bovenop.

De rechtszaak was aangespannen door de New Yorkse openbaar aanklager Letitia James. Zij beschuldigde Trump en zijn familie ervan de nettowaarde van het familiebedrijf jarenlang te hebben overschat. Het ging daarbij om zo'n 3,6 miljard dollar per jaar. Zo misleidden ze bankiers om betere voorwaarden voor een lening te krijgen.

Trump is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak en wacht nog tot dat beroep wordt behandeld. In hoger beroep is het wel de bedoeling dat hij kan aantonen dat hij de boete kan betalen als hij geen gelijk krijgt in de zaak. Dat mag door een bedrijf, zoals een verzekeringsmaatschappij, garant voor hem te laten staan.

Verzekeringsmakelaar noemt borgsom 'praktisch onmogelijk'
Maandag lieten Trumps advocaten weten dat ze meer dan dertig bedrijven hadden benaderd om het geld te lenen aan de oud-president, maar dat geen enkel bedrijf bereid was om borg te staan voor het volledige bedrag.

Een verzekeringsmakelaar die getuigde voor Trump, noemde het "praktisch onmogelijk" een verzekeraar te vinden voor een garantie van dergelijke omvang. De oud-president zou nog snel een soort uitverkoop van eigendommen moeten houden om aan voldoende geld te komen als onderpand voor de volledige borg.

Trump hoopt op een veel kleinere borg of helemaal geen borg. De aanklager in de zaak vindt dat het verzoek van Trump moet worden afgewezen, omdat hij niet te vertrouwen zou zijn.

https://www.nu.nl/verkiezingen-vs/6305707/trump-kan-boete-van-454-miljoen-dollar-in-fraudezaak-niet-ophoesten.html

Lex

Bestormers van het Capitool zijn 'ongelooflijke patriotten'

Donald Trump houdt zeer controversiële toespraak: 'Migranten zijn geen mensen maar beesten'


VANDALIA - Als hij in november niet opnieuw verkozen wordt tot president, dreigt er ,,een bloedbad" voor de auto-industrie van de Verenigde Staten. En veel van de migranten die naar Amerika komen, zijn ,,geen mensen, maar beesten." Het zijn maar enkele grepen uit de wel zeer controversiële toespraak die Donald Trump zaterdag gaf in Ohio.

Ter ondersteuning van Bernie Moreno, zijn voorkeurskandidaat in de Republikeinse voorverkiezing voor de Senaat in Ohio, was Donald Trump zaterdag afgereisd naar de Dayton International Airport in Vandalia. Trump hield er een toespraak van anderhalf uur, waarin hij de hele tijd een absoluut doemscenario voor de VS schetste voor als hij de presidentsverkiezingen in november zou verliezen. ,,Als ik niet gekozen word, wordt het een bloedbad over de hele lijn. Een bloedbad voor heel het land", zo luidde het onder meer. Hij heeft het over de mogelijke economische gevolgen voor de auto-industrie, als auto's die door China worden geproduceerd in Mexico worden verkocht in de VS.

Trump begon zijn speech met een lofzang voor alle mensen die momenteel een straf uitzitten in verband met de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Hij noemde hen ,,gijzelaars" en ,,ongelooflijke patriotten" en herhaalde zijn valse beweringen dat de verkiezingen in 2020 waren ,,gestolen." ,,Als ik de verkiezingen nu niet win, denk ik niet dat er ooit nog verkiezingen zullen plaatsvinden. Of toch zeker geen verkiezingen die betekenisvol zijn."

'Beesten'
De voormalige president wakkerde ook de angst aan voor de ,,toestroom aan migranten die via de zuidgrens de Verenigde Staten binnenkomen." Hij beweerde, zonder daar enig bewijs voor te geven, dat andere landen hun gevangenissen ,,ontdeden van jonge mensen" en hen over de grens stuurden. ,,Ik weet niet of je ze in sommige gevallen wel mensen kan noemen. Naar mijn mening zijn het geen mensen", zei hij. Later verwees hij nog naar hen als ,,beesten."

Tot slot moest ook zijn Democratische rivaal Joe Biden het ontgelden. De huidige president werd door Trump meerdere keren ,,een domme president" genoemd en op een gegeven moment verwees hij zelfs naar Biden als ,,de domme zoon van een..." om vervolgens nog net het woord ,,bitch" in te slikken.

Telegraaf, 17-03-2024, 10:57

Kornet43

Citaat van: Benji87 op 13/03/2024 | 09:03 uurBiden en Trump halen genoeg steun voor nominatie presidentskandidaat

De Republikeinse nominatie voor het Amerikaans presidentschap kan Donald Trump niet meer ontgaan. Na de voorverkiezingen van dinsdag heeft hij de steun van genoeg afgevaardigden voor de nominatie, melden Amerikaanse media. Ook Joe Biden harkte dinsdag het benodigde aantal afgevaardigden binnen.

Voor de Republikeinen waren er dinsdag voorverkiezingen in de staten Georgia, Mississippi en Washington. Daarnaast was er in Hawaï een partijbijeenkomst waar afgevaardigden te winnen waren.

Ook voor de Democraten waren er voorverkiezingen in Georgia, Mississippi en Washington. Op de Noordelijke Marianen, een eilandengroep in de Grote Oceaan, was er eveneens een stembusgang. Verder werden op dinsdag afgevaardigden verdeeld namens Democraten die in het buitenland geregistreerd staan.

Zowel Biden als Trump geldt nu als de presumptive nominee (vermoedelijke kandidaat) namens zijn partij. Tijdens de partijcongressen van deze zomer worden de nominaties definitief.

Er worden nog tot in juni voorverkiezingen gehouden. Dat gebeurt ook nu al bekend is dat zowel Biden als Trump voldoende afgevaardigden heeft voor de definitieve nominatie.

Bron: nu.nl
"Presidents are selected, not elected"
-President Franklin Delano Roosevelt-

Benji87

Biden en Trump halen genoeg steun voor nominatie presidentskandidaat

De Republikeinse nominatie voor het Amerikaans presidentschap kan Donald Trump niet meer ontgaan. Na de voorverkiezingen van dinsdag heeft hij de steun van genoeg afgevaardigden voor de nominatie, melden Amerikaanse media. Ook Joe Biden harkte dinsdag het benodigde aantal afgevaardigden binnen.

Voor de Republikeinen waren er dinsdag voorverkiezingen in de staten Georgia, Mississippi en Washington. Daarnaast was er in Hawaï een partijbijeenkomst waar afgevaardigden te winnen waren.

Ook voor de Democraten waren er voorverkiezingen in Georgia, Mississippi en Washington. Op de Noordelijke Marianen, een eilandengroep in de Grote Oceaan, was er eveneens een stembusgang. Verder werden op dinsdag afgevaardigden verdeeld namens Democraten die in het buitenland geregistreerd staan.

Zowel Biden als Trump geldt nu als de presumptive nominee (vermoedelijke kandidaat) namens zijn partij. Tijdens de partijcongressen van deze zomer worden de nominaties definitief.

Er worden nog tot in juni voorverkiezingen gehouden. Dat gebeurt ook nu al bekend is dat zowel Biden als Trump voldoende afgevaardigden heeft voor de definitieve nominatie.

Bron: nu.nl

Huzaar1

Citaat van: Master Mack op 09/03/2024 | 23:45 uurScheelt dat wij niet kiesgerechtigde zijn in de VS hé. Ik had op Clint Eastwood gestemd. Ook oud🤣

Trump zou je niet als leraar, vader, leider of wat dan ook willen in een positie met autoriteit. Alsof ie voor de arme amerikaan opkomt.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Master Mack

Citaat van: Huzaar1 op 09/03/2024 | 23:20 uurHeel fout vind ik een stuk meer doorslaggevend. Ze zijn allebei oud wtf is dit.

Echt een no brainer.
Scheelt dat wij niet kiesgerechtigde zijn in de VS hé. Ik had op Clint Eastwood gestemd. Ook oud🤣

Huzaar1

#108
Citaat van: Master Mack op 09/03/2024 | 23:19 uurHet is ook echt kiezen tussen:
Oud en fout.
Of
Gewoon heel oud.

Heel fout vind ik een stuk meer doorslaggevend. Ze zijn allebei oud wtf is dit.

Echt een no brainer.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"