Marineofficieren: ‘Aardappels zijn goed genoeg voor jullie!’

Gestart door -Peter-, 15/11/2003 | 21:06 uur

Marcel

In het bedrijflseven is dat heel "normaal"
In het bedrijfsleven krijg je een jaar-contract en daarna bekijkt je baas of hij/zij je wil houden of niet. Dat is heel normaal.

Helaas bestaat binnen defensie de gedachte, eens militair altijd militair. Men vergeet dat dat, hoera voor onze minister (NOT!), niet meer op gaat en dat werken bij defensie niet anders zal gaan worden als werken in het bedrijfsleven.
Ook daar is het einde premies, auto's en mobieltjes van de zaak.


zzzzzmura

Tja het is weer duidelijk dat het slecht gaat met defensie,werd je in de jaren ,90 nog gelokt met vette premies en een rijbewijs,tegenwoordig mag je de heer op de blote knietjes danken dat je uberhaubt mag bijtekenen. Dus je word beloond met een nieuw contract en na een jaar pleuren ze je er alsnog uit. Ze moeten vooral lekker doorgaan zo :-\
Mensen zijn Idioten,daarom houd ik zo van kinderen maar helaas zijn kinderen gedoemd om op te groeien tot idioten.

DvdW

nee in et bedrijfsleven word je er gewoon uitgebonjourd
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Marcel


-Peter-

De KVMO, de vereniging van marine-officieren, heeft voorgesteld om de aanstellings- en verlengingspremies voor militairen met een tijdelijk contract 'naar beneden bij te stellen'. Dit is op zijn zachtst gezegd een zeer merkwaardig voorstel voor een 'belangenvereniging'.
De vakbond voor BBT-ers (BBTV) vraagt zich af of de KVMO de spreekbuis is van de Admiraliteit. De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV vindt het voorstel zeer onverstandig. Bonden onderhandelen niet over premies. Dat is een zaak van de werkgever. Beide bonden zijn het er over eens dat het KVMO-voorstel niet in het belang is van de werknemers bij Defensie.
Volgens de KVMO zijn aanstellingspremies overbodig voor groepen die op de arbeidsmarkt niet schaars zijn. En wat de verlengingspremies betreft: die hoef je volgens de KVMO niet te geven, want het verlengen van een contract is in feite al een 'beloning'.
De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV zal samen met de BBTV de belangen van de BBT-ers en de BT-ers blijven behartigen. Beide bonden zullen het voorstel van de KVMO in het overleg ten stelligste ontraden. Het biefstukje bij de aardappels is geen exclusief recht van OT-marine-officieren in de 'longroom'.

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...