ACOM: ‘Schokkende cijfers zelfdodingen onder KL-uitzendveteranen’

Gestart door -Peter-, 27/11/2003 | 17:01 uur

D819

Gewoon geen militairen naar idiote vredesmissies sturen.
Lost het probleem ook op.

zzzzzmura

Tja ik heb het van dichtbij meegemaakt met een ex collega,er moet echt wat aan gedaan worden :(
Mensen zijn Idioten,daarom houd ik zo van kinderen maar helaas zijn kinderen gedoemd om op te groeien tot idioten.

-Peter-

ACOM: 'Schokkende cijfers zelfdodingen onder KL-uitzendveteranen'

De ACOM, de CNV-bond van militairen reageert geschokt op de resultaten van een onderzoek naar zelfdodingen onder uitzendveteranen van de Koninklijke Landmacht, zoals die in de televisierubriek NOVA naar buiten zijn gebracht.

Het onderzoek, uitgevoerd door het Kennis- en Onderzoekscentrum van het Veteraneninstituut, wijst onder meer uit dat 'de incidentie van zelfdoding onder beroepsmilitairen bepaalde tijd (van de Koninklijke Landmacht) 66% hoger is' dan in de vergelijkingsgroep van Nederlandse mannen en vrouwen 'van 15 tot en met 29 jaar'.
Een van de mogelijke oorzaken zou volgens de onderzoekers de uitzendfrequentie kunnen zijn van de beroepsmilitairen bepaalde tijd die, als gevolg daarvan, 'meer kans (maken) op problemen bij het verwerken van de uitzendervaringen of het overschakelen naar de burgermaatschappij'.

Met de onderzoekers is de ACOM van oordeel dat nader onderzoek geboden is om uitsluitsel te krijgen 'over de vraag welke factoren verantwoordelijk zijn voor de hogere incidentie van zelfdoding onder beroepsmilitairen bepaalde tijd van de Koninklijke Landmacht'.
In dit verband benadrukt de ACOM andermaal dat een dergelijk onderzoek zich zou moet uitstrekken over de, zoals de bond uit hulpvragen is gebleken, groeiende groep oud-militairen die een zwervend en dakloos bestaan leiden.

De ACOM doet andermaal een klemmend beroep op de werkgever Defensie om meer geld uit te trekken teneinde de zorg en nazorg voor uitgezonden militairen te optimaliseren.
__________________________
Leusden, 25 november 2003

[bron: www.acom-cnv.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...