VBM: Staatssecretaris doet BOT-toezegging alsnog gestand

Gestart door -Peter-, 27/11/2003 | 17:04 uur

-Peter-

Staatssecretaris doet BOT-toezegging alsnog gestand

Enkele weken geleden heeft de rechter de Klu op de vingers heeft getikt omdat zij toezeggingen voor een BOT-aanstelling alsnog introk, waardoor BBT-ers met een BOT-aanstelling op zak, op straat kwamen te staan. Deze week heeft de staatssecretaris hieruit de consequentie getrokken.

Hij heeft namelijk besloten om van twee categorieën BBT-ers de BOT-aanstelling te handhaven. Deze BBT-ers krijgen dus alsnog de hen toegezegde BOT-aanstelling.

Het gaat om de volgende twee categorieën:

Militairen werkzaam op basis van een BBT-aanstelling, aan wie (al dan niet op termijn) een BOT-aanstelling is verleend. Wel moeten deze BBT-ers tijdig bezwaar hebben gemaakt.
Militairen werkzaam op basis van een BBT-aanstelling, die bij besluit zijn aangewezen voor een opleidingstraject met daaraan gerelateerd een BOT-aanstelling, met uitzondering van de militairen die zijn aangewezen voor het opleidingstraject-IDT-P. Ook hier geldt dat de militairen wel tijdig bezwaar moeten hebben gemaakt.
De staatssecretaris geeft wel nog aan dat hij geen garanties kan geven. Dit betekent dat de militairen in het kader van de komende reorganisaties alsnog hun baan kwijt kunnen raken. Vanwege reorganisaties kan ook de uiteindelijke toewijzing van de functie na de gevolgde opleiding niet worden gegarandeerd.

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...