Tientallen Al-Qaida-verdachten aangehouden in Kenia

Gestart door -Peter-, 30/11/2003 | 19:40 uur

-Peter-

Tientallen Al-Qaida-verdachten aangehouden in Kenia 30-11-2003  


De Keniaanse autoriteiten hebben tientallen aanhoudingen verricht van vermoedelijke Al-Qaida-leden. Onder hen zijn enkele verdachten die hoog op de Amerikaanse lijst van gezochte terroristen staan, aldus minister van veiligheid Christopher Murungaru.

De arrestaties werden verricht in het onderzoek naar de aanslagen in 1998 op de Amerikaanse ambassade in Nairobi en die van vorig jaar op een hotel in Mombassa. Om welke gezochte verdachten het gaat is niet bekendgemaakt. Een aantal van de verdachten is in buurland Somalië aangehouden, zei Murungaru tegen de krant East African Standard.

De Amerikaanse federale recherche (FBI) heeft een lijst van 21 verdachten opgesteld die waarschijnlijk betrokken waren bij de aanslagen in Kenia. De belangrijkste daarvan is Fazul Abdullah Mohammed, die wordt gezien als de leider van de terreurcel die volgens de VS verantwoordelijk was voor de aanslagen. Ook Al-Qaida-leider Osama bin Laden is in de VS in staat van beschuldiging gesteld in verband met de aanslagen. Al-Qaida heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Kenia en die op de Amerikaanse ambassade in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam, die gelijktijdig gepleegd werd met die op de ambassade in Nairobi.


[Copyright 2003, Novum Nieuws / Associated Press]
[bron: www.nieuws.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...