Dieven rijden bij EU-top in op blokkade

Gestart door -Peter-, 13/12/2003 | 13:13 uur

-Peter-

Dieven rijden bij EU-top in op blokkade 13-12-2003  


De Brusselse politie heeft zaterdagmorgen twee handtassendieven opgepakt. Na een diefstal waren ze ingereden op de politieblokkades rond het Schuman-plein. Een politie-inspecteur vuurde tweemaal, eenmaal in de arm van één van de daders, eenmaal in het voertuig.



Het incident begon rond 7.35 uur met een diefstal nabij de kruising van de Kortenberglaan met de Stevinstraat, in de buurt van de Europese wijk. De dader sprong in een voertuig. Via de Kortenberglaan, waar momenteel alleen plaatselijk verkeer is toegelaten omwille van de EU-Top, ging het naar het Schuman-plein, dat volledig omgeven is met politiebarricades. Het voertuig ging door de barricades en een agent vuurde tweemaal. Toch kon het voertuig nog doorrijden via de Wetstraat. Na een politiealarm werd het voertuig teruggevonden, met twee daders. Het gaat om twee twintigers, van wie er één lichte verwondingen aan de arm opliep.

"Het is pech voor de daders, maar goed voor de burgers, want er zijn alweer twee daders van de straat", aldus commissaris Christiaan De Coninck.
Andere incidenten zijn er nog niet geweest naar aanleiding van de EU-Top. Vrijdag zijn enkele Britse betogers voor een Europees referendum opgepakt. Ze hadden geen toestemming voor de betoging. Eén van hen wordt het land uitgezet.

[Copyright 2003 Novum]
[bron: www.nieuws.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...