Turkse politie arresteert terreurverdachte en vindt bomgrondstoffen

Gestart door -Peter-, 23/12/2003 | 15:59 uur

-Peter-

Turkse politie arresteert terreurverdachte en vindt bomgrondstoffen
23-12-2003  

De Turkse politie heeft dinsdag een radicale moslim aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij terrorisme en banden met Al-Qaida. Dat hebben de Turkse media dinsdag gemeld. Bij een andere politieactie zou een grote hoeveelheid grondstoffen voor het maken van bommen in beslag zijn genomen.

Bij de acties in de Konya in Midden-Turkije en Istanbul werden volgens kranten en televisie zo'n twintig verdachten opgepakt. De Turkse regering heeft nog niet gereageerd op de berichten in de media en zegt later met een verklaring te komen.

Volgens de kranten Vatan en Sabah heeft de politie voldoende grondstoffen in beslag genomen voor het maken van nog eens vijf bommen van het soort waarmee enkele weken geleden aanslagen in Istanbul werden gepleegd. Het zou gaan om kunstmest, kleine explosieven en kabels.

Een deel van het bommenmateriaal zou zijn gevonden in het huis van Mehmet Kus, een eerder aangehouden man die verdacht wordt van banden met Al-Qaida en betrokkenheid bij de aanslagen in Istanbul.

De Turkse politie en veiligheidsdiensten hebben vele tientallen arrestaties verricht in verband met de aanslagen. Zo'n dertig verdachten zijn in staat van beschuldiging gesteld.


[Copyright 2003, Novum Nieuws / Associated Press]
[bron: www.nieuws.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...