Zes vluchten geannuleerd wegens terrorismedreiging

Gestart door -Peter-, 25/12/2003 | 10:54 uur

Ton de Zwart

Reageren die Amerikanen niet een beetje erg nerveus?  6 vluchten afzeggen en daarmee honderden mensen duperen.  Als alle passagiers een grondige controle krijgen vóór vertrek, incl hun bagage, dan hebben ze nog geen nagelvijltje bij zich.  Waarom dan zo bang voor terrorisme?  Een gewapende veiligheidsagent kan toch de zaak goed onder controle houden uitgaande van de wetenschap dat geen enkele passagier bewapend is.  Bovendien kunnen alle arabisch uitziende passagiers extra in de gaten gehouden worden, wat is het probleem?...

-Peter-

Zes vluchten geannuleerd wegens terrorismedreiging

Uitgegeven: 24 december 2003 19:40
Laatst gewijzigd: 24 december 2003 22:54

PARIJS - Uit veiligheidsoverwegingen hebben de Franse autoriteiten woensdag zes vluchten van luchtvaartmaatschappij Air France tussen Parijs en Los Angeles laten annuleren. De overheid reageerde op een waarschuwing van de Amerikaanse ambassade voor een mogelijke terroristische aanslag, meldde een woordvoerster van Air France woensdagavond.

De Verenigde Staten sluiten niet uit dat een terrorist van het al-Qaeda-netwerk op een van de afgelaste vluchten van Air France mee wilde vliegen. Er was een "serieus te nemen gevaar" van een al-Qaeda-infiltrant, aldus woensdagavond een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, die anoniem wilde blijven. Het verzoek aan Air France om de vluchten te schrappen kwam nadat Amerikaanse functionarissen de passagierslijsten hadden doorgelicht.

Hotels

Volgens de Franse premier Raffarin zijn de vluchten van woensdag en eerste kerstdag geschrapt. De maatregel is gebaseerd op informatie die is verkregen in het kader van de Frans-Amerikaanse samenwerking tegen het terrorisme, aldus de verklaring van het kantoor van de regeringsleider. De gestrande passagiers worden in hotels van het vliegveld Roissy-Charles-de-Gaulle ondergebracht.

De Amerikaanse autoriteiten gaven Frankrijk de namen van de verdachte personen die op de passagierslijsten van drie geannuleerde vluchten stonden, aldus een functionaris van de Amerikaanse binnenlandse veiligheidsdienst.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...