Bomexplosie Bagdad eist acht levens

Gestart door -Peter-, 01/01/2004 | 20:27 uur

-Peter-

Bomexplosie Bagdad eist acht levens

Uitgegeven: 31 december 2003 20:06
Laatst gewijzigd: 1 januari 2004 15:58

BAGDAD - Een bomexplosie in een drukbezocht restaurant in Bagdad heeft woensdagavond acht levens geƫist. Dat heeft een woordvoerder van de coalitietroepen in Irak gemeld. Zeker 24 mensen raakten gewond.

Onder de gewonden zijn volgens een woordvoerder van het ziekenhuis waar die zijn opgenomen een Amerikaan en twee Britten. De Amerikaanse krant Los Angeles Times meldt dat onder de gewonden zeven van zijn medewerkers zijn.

Rijke Iraki's

Het restaurant was vooral populair bij rijke Iraki's en buitenlanders. De politie dacht aanvankelijk dat een zelfmoordenaar explosieven in het restaurant tot ontploffing had gebracht, maar gaat er nu vanuit dat voor de aanslag een autobom is gebruikt.

Door de explosie werd het restaurant Nabil in de wijk Arasat verwoest en raakten tal van auto's in de straat beschadigd. Volgens getuigen vierden zeker dertig mensen in het restaurant oudejaarsavond toen de bom ontplofte. Amerikaanse militairen en de Iraakse politie zijn in hoge staat van paraatheid uit angst dat rebellen het begin van 2004 willen aangrijpen voor meer aanslagen.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...