AFMP: Geen definitieve afspraak over reiskostenvergoeding

Gestart door -Peter-, 08/02/2004 | 16:37 uur

-Peter-

Geen definitieve afspraak over reiskostenvergoeding  

De verlaging van de reiskostenvergoeding heeft tot veel commotie geleid. In de defensiekrant stond onder de kop 'Bonden akkoord met wijziging reiskostenvergoedingen' vermeld dat er overeenstemming zou zijn bereikt over de nieuwe regels.Niets is minder waar.
Wat is er nu precies aan de hand.In december 2003 werden wij geconfronteerd met het belastingplan 2004. In dit belastingplan zijn een aantal fiscale beperkingen opgenomen. Defensie wilde eenzijdig de regelgeving aanpassen en de negatieve effecten van het belastingplan daarin betrekken. Daarop hebben wij aangegeven dat dit arbeidsvoorwaardelijke afspraken zijn en derhalve in overleg tot stand dienen te komen. Aangezien defensie niet in staat bleek het salarissysteem nog tijdig aan te passen hebben de vakbonden aangegeven voorlopig toestemming te geven tot een bijstelling van de vergoeding.

DIT ONDER DE STRIKTE VOORWAARDE DAT WE TIJDENS DE KOMENDE ARBEIDSVOORWAARDENONDERHANDELINGEN IN EEN OPEN EN REEEL OVERLEG TOT NIEUWE AFSPRAKEN MOETEN KOMEN.

Er is dus nog geen sprake van een definitief akkoord tussen Defensie en de bonden over de hoogte van de reiskostenvergoedingen. Het spreekt voor zich dat bij de komende onderhandelingen de effecten van het belastingplan 2004 een belangrijke rol zullen spelen.We zullen echter hoe dan ook proberen de negatieve effecten te minimaliseren.Daarnaast is er nog het probleem van de verlaging van de vergoeding van de locaties die niet of nauwelijks met openbaar vervoer bereikbaar zijn. Dit probleem is door ons bij Defensie reeds aangekaart. Defensie onderzoekt op dit moment de gevolgen en komt daarna weer bij ons op het net.

[bron: www.afmp.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...