nieuws: Opnieuw bloedige aanslag in Irak

Gestart door kleine ellen, 12/02/2004 | 13:34 uur

kleine ellen

Opnieuw bloedige aanslag in Irak

Donderdag 12 februari 2004 - BAGDAD – Een zelfmoordaanslag met een zware autobom op een rekruteringscentrum van het Iraakse leger in Bagdad heeft gisteren aan zeker 47 Irakezen het leven gekost.

Het was de tweede aanslag binnen een etmaal waarbij tientallen Irakezen zijn gedood.

Beide aanslagen waren gericht tegen Irakezen die samenwerken met de Amerikaanse bezettingsmacht. Ook enkele kleinere acties veroorzaakten slachtoffers, waardoor er binnen 24 uur ruim honderd Irakezen als gevolg van het verzet tegen de Amerikanen om het leven kwamen. Vele tientallen personen raakten gewond.

De krachtige autobom van gisteren ontplofte op een van de drukste plekken in het centrum van Bagdad, bij het trein- en busstation. Op het moment van de explosie wachtten enkele honderden jonge mannen voor het rekruteringscentrum. Een groot deel van hen wilde naar een baan bij de strijdkrachten solliciteren.


Dinsdag was een politiebureau in Iskandariya, ten zuiden van de Iraakse hoofdstad, het doelwit van een zelfmoordaanslag. Daar stond eveneens een rij sollicitanten.

De nieuw gevormde politie en strijdkrachten zijn van vitaal belang voor de Amerikanen, die halverwege dit jaar de macht willen overdragen aan de Irakezen.

Bron: BN de Stem
Ik ben benoemd tot bescherm vrouwe van de TANKS :D :D !!!