Vliegactiviteiten tijdens Falcon Spring

Gestart door StrikeFalcon, 20/02/2004 | 17:06 uur

StrikeFalcon

Vliegbasis Gilze-Rijen

20 Feb 2004,

De 11 Air Manoeuvre Brigade (11 AMB) oefent in de periode van 13 tot en met 23 april 2004 in de provincie Zeeland en Noord-Brabant. In overige delen van Nederland zullen alle laagvlieg gebieden gebruikt worden. In deze oefening ´Falcon Spring´ genoemd, worden scenario´s beoefend die overeen kunnen komen met scenario´s in uitzendgebieden. Het gaat om transporthelikopters van het type Chinook en Cougar afkomstig van de Vliegbasis Soesterberg en de Apache gevechtshelikopters afkomstig van de Vliegbasis Gilze-Rijen.

De oefening concentreert zich in de provincie Zeeland, waar om tactische redenen, zeer laag gevlogen zal worden en waar de helikopters ook zullen landen om troepen in en uit te laten stappen. De helikopters zullen op hun route gebruik maken van het laagvlieggebied tussen de Maas en de Waal.

De oefening begint dinsdag 13 april 2004 met vluchten van meerdere transporthelikopters vanaf Vliegbasis Soesterberg door het Maas-Waal gebied richting de provincie Zeeland. De oefening duurt tot en met 23 april. Overdag en ´s nachts vinden er meerdere missies plaats. Op kleine schaal zullen ook F-16 jachtvliegtuigen deelnemen aan deze oefening. Omdat hier sprake is van meerdere helikoptertypen die gedurende enkele dagen achterelkaar in het hetzelfde gebied vliegen, kan men hier hinder van ondervinden.

Klachtennummer geluidhinder: 0800-0226033
Bij eventuele schade: Afdeling Claims: 070-3188820

http://www.luchtmacht.nl/gilzerijen/