Kamp wijst knelpuntcategorieën in personeelsbestand aan

Gestart door Jojo, 25/02/2004 | 21:57 uur

Jojo

Minister Kamp heeft in het Politiek Beraad van dinsdag 24 februari jl. een aantal knelpuntcategorieën in het personeelsbestand aangewezen. Deze knelpuntcategorieën zijn onderdelen in de organisatie waarvan het personeel, als gevolg van de reorganisaties een grote kans maakt overtollig te worden. Ook personeel dat deel uitmaakt van een personeelsbestand, waarbij als gevolg van reorganisaties een  onevenwichtige bestandsopbouw zal ontstaan, is opgenomen in deze knelpuntcategorieën.

De knelpuntcategorieën vallen binnen het Sociaal Beleidskader Defensie, dat de uitstroom van personeel moet helpen bevorderen. Uitgangspunt is hierbij dat de gedwongen ontslagen zoveel mogenlijk worden voorkomen. Om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven, is al het personeel woensdag op de hoogte gesteld.

Overzicht van de vastgestelde categorieën:
http://www.mindef.nl/nieuws/nieuwsberichten/200400225_knelpuntcategorieën.html

Een defensiemedewerker die tot één van de knelpuntcategorieën behoort, kan aanspraak maken op een premie ter stimulering van vrijwillig vertrek uit het SBK (zie intranetsite DAVB). Met dit personeel zal binnenkort een gesprek plaatsvinden over de mogelijkheid van versnelde uitstroom en welke mogelijkheden er zijn om met hulp van Defensie elders een baan te vinden. De door Defensie opgerichte projectorganisatie "Kansrijk" helpt hierbij te bemiddelen.

Als gevolg van de bezuinigingen verdwijnen bij Defensie de komende jaren 12.000 functies. Met maatregelen als een tijdelijke vacaturestop en de mogelijkheden van vervroegd leeftijdsontslag kan een groot deel van de vermindering van functies worden ingevuld. De verwachting is echter dat voor ongeveer 5000 defensiemedewerkers toch overtolligheid dreigt en de bovenstaande situatie van toepassing wordt.
"The man who makes no mistakes does not usually make anything"