Het nederlandse Defensie-orgaan werkt efficient

Gestart door -Peter-, 18/02/2003 | 15:04 uur

Het nederlands Defensie-orgaan werkt efficient

Eens
1 (5.9%)
Geen mening
2 (11.8%)
Oneens
14 (82.4%)

Totaal aantal stemmen: 0

Marcel

Hehe..., eindelijk, er zijn dus gelukkig meer mensen die het met mij eens zijn dat defensie naar standaard moet. Voor ieder krijgsmachtonderdeel EEN uniform. Dwz, ieder krijgsmachtonderdeel houdt zijn DB of DT of hoe het ook genoemd moge worden maar het, noem het, werktenue wordt voor eenieder camo. Lekker makkelijk, lekker los en makkelijk herkenbaar.

Op een schip maakt het toch geen moer uit wat je draagt, je zit toch binnen. Dus, Wout, op een schip zou het misschien juist wel heel goed kunnen.

OVerigens, gelijke rangonderscheidingstekens zou ook een besparing op kunnen leveren. Kijk naar de Amerikanen, daar zie je of iemand nu van de luchtmacht is of marine gelijke rangonderscheidingstekens. In Nederland is het altijd maar weer de vraag, wie heb ik nu weer voor mij?


Sanne

Ik heb ook oneens gestemd omdat idd tussen de krijgsmacht onderdelen te weinig gecommuniceerd wordt maar ook binnen de afzonderlijke onderdelen. Mensen weten vaak van elkaar niet waar ze mee bezig zijn of wat er nog moet gebeuren etc. Niet uit onwil, maar door het systeem.
Vruuuuger, toen de kratten bier nog van hout waren zodat je door moest zuipen om de kachel aan te houden.

Cobra4

Citaat van: Ton de Zwart op 04/03/2003 | 21:23 uur

Opleidingen en onderhoud/reparatiefaciliteiten in elkaar laten vloeien en gemeenschappelijk beheren en uitvoeren.

Mee eens, want hoe is het mogelijk dat op een vliegbasis 95 personen op een wachtlijst staan voor hun rij-opleiding, terwijl aan de andere kant van het hek 9 KL rij-instructeurs uit hun neus zitten te eten omdat er geen cursisten binnen de KL zijn ???
Peloton 3 602 Sqn

-Peter-

Helemaal mee eens Ton, maar dit is bedoelt als voorbeeld. Er gaan momenteel op hele grote schaal binnen defensie 'hele kleine' dingen (die wel veel geld kosten) fout. Wanneer defensie dit soort dingen nou als eerste eens aan zou gaan pakken, dan is het begin er in ieder geval. Ze zullen om echt efficient te gaan werken, toch met kleine dingen moeten beginnen lijkt mij...
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Ton de Zwart

Dit zijn toch superkleine details!! Het gaat toch om efficientie van het totale defensieapparaat? Dan moeten we het niet hebben over het soort werkschoenen en de kleur van een of andere overal voor een specialist van wat dan ook voor onderdeel.  Daar gaat het toch niet om hier?   Laten we nou wel even wat in het groot denken en niet verzanden in gekissebis....

-Peter-

Een camo-pak op zee zal ook niet nodig zijn, maar bv de duikers binnen de Duik & Demonteer Groep lopen wel in blauwe overals. Naar mijn mening zal het dus wel een goede zaak zijn om ook het gewone marinepersoneel aan boord van schepen hiervan te voorzien. Een ander idee is om de marine nou eens net als de rest van defensie ook gewoon een kisten te geven ipv aparte werkschoenen. Want ook deze aparte werkschoenen maken het alleen maar weer onnodig duur >:(
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Ton de Zwart

Waarom zou je op zee geen camoupak kunnen dragen?  Aangepast aan de omgeving, grijs dus?  En het gaat ook niet om iets "leuk"vinden, dat is niet aan de orde, we hebben het over efficientie en kostenbesparing.  Leuk is geheel anders...

Wout

Ton, op een marineschip kan je niet in camopak rondlopen en ik denk dat de marechaussee het ook niet leuk gaat vinden om met zwemvest rond te lopen i.p.v. kogelvrij vest.....

Koos

Ik vind de Nederlandse Defensie-organisatie niet altijd even effectief werken. Onlangs heb ik gesolliciteerd voor een baan bij de Marine. Nadat je het info-pakket hebt gekregen, kun je je opgeven voor een voorlichtingsbijeenkomst. Eerst was het kaartje kwijtgeraakt, dan bel je naar het info-nummer, weet niemand er iets van. Na veel ge-mail met bureau werving ofzo, krijg je opeens twee uitnodigingen....en sta je twee keer in het systeem, en weet niemand hoe dat komt. vraag je of ze een record uit de computer willen halen, halen ze je er helemaal uit. kan je weer van voor af aan beginnen.

naar mijn mening bestaat de hele organisatie uit veel teveel bureau's die allemaal een eigen taak hebben, en daardoor ontzettend langs elkaar heen werken.

Ton de Zwart

Vanouds bestaat er tussen de krijgsmachtdelen een soort stammenstrijd. Iedereen wil bij het beste onderdeel behoren en er wordt neergekeken op anderen. Uiteraard vindt iedereen zijn eigen onderdeel het beste, (ego) maar het gezamenlijke doel, een efficiente strijdmacht willen zijn om de opdrachten van de staat uit te voeren wordt nog al eens uit het oog verloren, terwijl alles daaraan ondergeschikt en dienstbaar dient te zijn.
Samenwerking is de oplossing, en volledige integratie van alle uiterlijkheden.  Net als de Canadezen, één uniform, iedereen dezelfde carrieremogelijkheden, overeenkomstige rangen en salariëring, zelfde ontslagleeftijd. Zeer ver gaande standarisatie, en uitsluitend nog verschillen van materieel en bewapening voor zover het noodzakelijk is voor een specialistische taak of functie.
Een landmachtman of vrouw behoord niet te zeggen dat er maar een onderdeel van de Marine weg moet, en andersom ook niet. Er mag weg wat niet noodzakelijk is, of overbodige franje en deze beslissing zal goed onderbouwd moeten worden door lieden die na kunnen denken en verstand van zaken hebben.
Opleidingen en onderhoud/reparatiefaciliteiten in elkaar laten vloeien en gemeenschappelijk beheren en uitvoeren.
Een minster van defensie kiezen die geen onbenul is of een ex dienstweigeraar zou ook helpen.  Misschien denk ik te simpel, maar dit is in 't kort mijn mening in deze....

Wout

En naar mijn mening heeft ook dit met de politiek te maken. De politiek richt zich niet tot de krijgsmacht, waardoor er een enorme burocratie ontstaat binnen de organisatie met heel veel verschillende bureautjes zoals je zegt. De opleiding is momenteel te veel gericht op alleen het krijgsmachtdeel waarbij je gaat werken, de samenwerking tussen bijvoorbeeld de mariniers, LMB en KCT laat nog erg veel te wensen over. Ook is de geldverdeling slecht, de KLu heeft bijvoorbeeld erg veel geld nodig om de organisatie weer goed en wel aan de praat te krijgen zodat alle heli's en F-16's ook daadwerkelijk vliegklaar zijn. Verder is de samenwerking tussen de MLV en de KLu naar mijn mening niet goed genoeg, ik vind dat ze elkaar best kunnen helpen met bijvoorbeeld ervaringen uitwisselen tussen de grondcrews.

Kortom, ik vind dat de krijgsmacht niet een geoliede machine is en ik denk dat de politiek te weinig haar best doet om dit te veranderen.

-Peter-

ook oneens  ;D Maar dat ligt niet alleen aan de politiek naar mijn mening. Het is ook zo dat de verschillende bureautjes binnen defensie teveel langs elkaar heen werken, omdat ze vaak amper van het bestaan van elkaar afweten. Hierdoor lopen een hoop dingen onnodig vertraging op!
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Wout

Oneens, er zijn te veel problemen. Hoofdoorzaak: de politiek.

-Peter-

#1
Stem!
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...