Regering VS wil dat Aristide aftreedt

Gestart door Jojo, 28/02/2004 | 01:23 uur

Jojo

Uitgegeven: 28 februari 2004

Aristide denkt niet over opstappen

Tegenover de televisiezender CNN heeft president Jean-Bertrand Aristide van Haïti nogmaals verklaard dat hij volstrekt niet van plan is op te stappen. Hij zei dat hij het als zijn verantwoordelijkheid beschouwt om stand te houden tegen de rebellen, die hij 'terroristen' noemt.
De opmars van de rebellen gaat in Haïti onverminderd door. De opstandelingen komen steeds dichter bij de hoofdstad Port-au-Prince. In deze stad is anarchie uitgebroken. Ooggetuigen maken melding van moorden en plunderingen. In de straten zouden ten minste drie lijken zijn gevonden met schotwonden in het hoofd. Honderden plunderaars hebben goederen buitgemaakt uit opslagloodsen in de haven van Port-au-Prince.
De Amerikaanse Kustwacht heeft ruim 500 Haïtianen die per boot naar de VS probeerden te komen, teruggestuurd. Volgens Washington lopen de bootvluchtelingen geen gevaar als ze worden gerepatrieerd.

bron: (RN)
"The man who makes no mistakes does not usually make anything"

Jojo

27-02-2004  


De Amerikaanse regering vindt dat de Haïtiaanse president Jean-Bertrand Aristide om te voorkomen dat de rebellen de macht grijpen moet aftreden en plaats moet maken voor degene die hem volgens de grondwet moet opvolgen. Dat heeft een hoge Amerikaanse regeringswoordvoerder vrijdag gezegd.

De Amerikaanse marine gaf aan voorbereidingen te treffen om schepen naar de Haïtiaanse kustwateren te sturen, mocht dat nodig worden geacht om een vluchtelingencrisis af te wenden en de 20.000 Amerikanen in Haïti te beschermen.


[Copyright 2004, Novum Nieuws / Associated Press]
"The man who makes no mistakes does not usually make anything"