Bezoek commandant Medical Task Force NRF-4 aan 43 Gnkcie

Gestart door Jojo, 28/02/2004 | 03:11 uur

Jojo

Dinsdag 24 februari 2004 heeft Oberstarzt Dr. Jürgen P.G. Canders, commandant van de Medical Task Force van de NATO Response Force (NRF) – waartoe Nederland en Duitsland zich middels het 1ste Duits-Nederlandse legerkorps vanaf 1 januari 2005 hebben gecommitteerd – een oriëntatiebezoek gebracht aan 43 Geneeskundige Compagnie (43 Gnkcie) op de Johannes Postkazerne in Havelte.  


Het bezoek werd ontvangen en over de kazerne rondgeleid door de commandant van 43 Gnkcie, luitenant-kolonel R.C. van de Velde.

 

De Duitse kolonel-arts Canders is sinds 1 april 2003 commandant van het Kommando Schnelle Einsatzkräfte Sanitätsdienst (Kdo SES), dat gestationeerd is op de Von-Lettow-Vorbeck-Kaserne in Leer (Ostfriesland).

Met het Kdo SES beschikt de Duitse militaire gezondheidsdienst over snel inzetbare geneeskundige strijdkrachten die snel de tijdskritieke inzet in het kader van nood- en ramphulpverlening kunnen garanderen – tevens de Duitse insteek in NRF-4.

Kolonel Canders overtuigde zich van een opgebouwde en ingerichte hulppost in de zgn. NRF-modus plus randvoorwaarden. Naast twee van deze hulppostconfiguraties zullen ook andere delen van 43 Gnkcie deel gaan uitmaken van de Medical Task Force NRF-4.

Op dit ogenblik houdt de getoonde Nederlandse NRF-hulppostconfiguratie in dat twee boogtenten en één vestibuletent worden opgebouwd en vervolgens worden ingericht met behulp van twee schragenstellen ten behoeve van ATLS-traumazorg en vijf veldbedden ten behoeve van 'low care' verpleging.

 

"The man who makes no mistakes does not usually make anything"