AFMP: “Er moet rekening worden gehouden met meer slachtoffers”

Gestart door -Peter-, 13/05/2004 | 18:43 uur

Caspar

Citaatte veel risico's en worden wij er beter van als we langer blijven, volgens mij niet

Het gaat ook niet om ons, maar natuurlijk ook om een bevolking daar, maar goed, laten we deze discussie niet hier voortzetten, maar in de vele andere topics die op dit moment open staan voor dit onderwerp.

kleine ellen

Laat de mannen/ vrouwen maar lekker terug komen.. Amerika moet het zelf maar op lossen, wordt gewoon chagerijnig van heel het gezeik rondom Irak. En dan nog erbij komend dat er misschien meer slachtoffers vallen onder de Nederlandse militairen, te veel risico's en worden wij er beter van als we langer blijven, volgens mij niet.   :( ??? >:(
Ik ben benoemd tot bescherm vrouwe van de TANKS :D :D !!!

D819

Tja, dat van die nieuwe Iraakse regering is natuurlijk ook een lachertje.
Lui die door de Amerikanen er neer gezet zijn, en dus door de meerderheid van de bevolking gezien worden als collaborateurs.

Geen wonder, dat die gasten er belang bij hebben dat er vreemde troepen op hun grondgebied blijven.

Maar laat de Amerikanen die klus maar klaren..


-Peter-


AMERSFOORT - De AFMP/FNV heeft met ontzetting gereageerd op de dood van een 36- jarige sergeant in Irak. Het medeleven gaat in eerste instantie uit naar de nabestaanden van deze militair. De AFMP/FNV is van mening dat de situatie in Irak steeds risicovoller wordt, maar vindt het op dit moment geen argument om de Nederlandse militairen terug te halen naar Nederland.

Voorzitter Wim van den Burg: "De komende tijd moet rekening worden gehouden met meer slachtoffers onder de Nederlandse militairen in Irak. Dit incident is absoluut betreurenswaardig maar niet onverwacht. Het geluk van de Nederlanders in Irak lijkt op te zijn."

De AFMP/FNV is van mening dat een verlenging van de missie in Irak afhankelijk is van een eventueel verzoek van de nieuwe Iraakse regering. Daarnaast vindt de AFMP/FNV een voorwaarde voor een eventuele verlenging dat de Nederlandse militairen hun taken kunnen blijven uitvoeren. Van den Burg: "Als je vanwege veiligheidsoverwegingen steeds maar op het kamp moet blijven, dan kun je bijvoorbeeld niet meer de patrouilletaken uitvoeren. Dat houdt in dat gronden waarop de Nederlanders daar zijn dan steeds smaller zouden worden."

[bron: www.afmp.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...