Koninklijke Militaire Kapel gestrand

Gestart door Jojo, 25/06/2004 | 20:44 uur

Jojo

Uitgegeven: 23 jun 2004

DEN HAAG (ANP) - De Koninklijke Militaire Kapel strandde woensdag door de weersomstandigheden op weg naar een concert in Den Haag. De Kapel zou spelen bij de opening van de tentoonstelling over het 175-jarig bestaan van het Garderegiment Grenadiers en Jagers, onderdeel van de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht.


Niet alle musici bleven onderweg steken, maar er ontbraken met de afwezigen toch teveel instrumenten om de muziek fatsoenlijk te kunnen uitvoeren.

De opening werd verricht door de Chef van het Militaire Huis van de Koningin, luitenant-generaal André Blomjous. Het Garderegiment heeft altijd een warme band met de Oranjes gehad. Het is onder meer prominent aanwezig op Prinsjesdag. Ook vervulde het regiment een rol tijdens plechtigheden als het huwelijk van de Prins van Oranje en de uitvaarten van prins Claus en koningin Juliana.

Op 7 juli zal prins Willem-Alexander in zijn hoedanigheid van kolonel der grenadiers het jubileumboek over het Garderegiment in ontvangst nemen.

De tentoonstelling in het Atrium van het Haagse stadhuis duurt tot 16 juli.

(bron: ANP)
"The man who makes no mistakes does not usually make anything"