Aflossing hoogste Nederlandse marinebaas in Caribisch gebied

Gestart door kleine ellen, 30/06/2004 | 19:54 uur

kleine ellen

 Aflossing hoogste Nederlandse marinebaas in Caribisch gebied
30-6-2004 9:22:00


Brigade-generaal der Mariniers R.L. Zuiderwijk zal donderdag (1 juli) op CuraƧao het gecombineerde commando van Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, Commandant Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en Commander Task Group 4.4 overgeven aan commandeur F. Sijtsma.  

Een groot aantal militaire autoriteiten, hoogwaardigheidsbekleders uit zowel het Koninkrijk als het buitenland en een groot gedeelte van het personeel is aanwezig bij de commando-overdracht. Het evenement zal gepaard gaan met het nodige ceremonieel. Naast toespraken van de scheidende en aantredende Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, geeft de bemanning van Hr.Ms. Van Galen twee maal elf saluutschoten af en zullen twee helikopters en een P3C Orion een zogenoemde "fly pass" verzorgen.

De nieuwe Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, commandeur Frank Sijtsma, is sinds14 juni op de Nederlandse Antillen en Aruba en heeft in de afgelopen weken een intensief inwerkprogramma doorlopen. Het is niet de eerste keer dat hij als militair op de Nederlandse Antillen en Aruba geplaatst is. Zo bracht hij in de jaren tachtig en negentig vele maanden door in het Caribisch gebied als officier aan boord van de fregatten Hr.Ms. Van Nes, Hr.Ms. Bloys van Treslong en Hr.Ms. Kortenaer. Van 1998 tot 2000 was Sijtsma hoofd van het nieuwe kustwachtcentrum van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba. In 2002 was Sijtsma gedurende een half jaar in het Caribisch Gebied geplaatst als commandant van het fregat Hr.Ms. Abraham van der Hulst. Het schip was hier gestationeerd in verband met backfill voor Amerikaanse eenheden gedurende de Operatie Enduring Freedom. Voorafgaand aan zijn promotie tot commandeur werkte Sijtsma bij de marinestaf in den Haag op de afdeling Plannen.

Generaal Zuiderwijk heeft sinds 4 juli 2001 in de Nederlandse Antillen en Aruba gediend. Ook hij was daarvoor al diverse malen in dit gebied geplaatst, onder andere als commandant van de marinierskazerne Savaneta in de periode van 1991 tot 1994. Tijdens zijn bevelsperiode heeft de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba, die in 1996 is opgericht, steeds meer vaste vorm gekregen. Verder wisten de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en de taakgroep 4.4 in de afgelopen drie jaar ruim 23.000 kilo drugs te onderscheppen. Generaal Zuiderwijk wordt in september bevorderd tot generaal-majoor en gaat de functie van Commandant van het Korps Mariniers bekleden.


Bron:mindef.nl
Ik ben benoemd tot bescherm vrouwe van de TANKS :D :D !!!