AFMP/FNV wil onderzoek naar drugshandel mariniers Antillen

Gestart door -Peter-, 28/07/2004 | 13:31 uur

-Peter-

De AFMP/FNV is van mening dat er een grondig onderzoek moet komen naar de oorzaak van betrokkenheid bij drugshandel door mariniers op de Antillen. Wim van den Burg, voorzitter AFMP/FNV: "Ik vind het aantal misdrijven op ruim duizend militairen buitengewoon hoog en wil een uitgebreid onderzoek. ,,Defensie moet op zoek naar de oorzaken hiervan'', zegt Uit het verleden weten we dat leegloop en verveling voor dienstplichtigen soms aanleiding waren voor ongewenst gedrag.'


De acht Nederlandse mariniers die al eerder werden teruggestuurd naar Nederland dreigen te worden ontslagen. Zij hebben zich op de Antillen schuldig gemaakt aan drugshandel. Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Marine verklaard. Zij maken volgens de woordvoerder deel uit van een groep van vijftien militairen die is opgepakt. Het beleid is de laatste maanden aangescherpt'', aldus de zegsman. Het is zero tolerance. Bij gebruik van drugs wordt onmiddellijk proces-verbaal opgemaakt.

De ongeveer 1100 militairen zijn op de Antillen om de criminaliteit en illegaliteit te bestrijden. Daarbij staan de militairen de Kustwacht van de Antillen bij.

[bron: www.afmp.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...