Brein achter WTC-aanslagen gearresteerd

Gestart door -Peter-, 02/03/2003 | 11:48 uur

Mourning

Een minder!  ;) :)

Er zijn mensen die denken dat het allemaal de schuld is van de boze westerse, kapitalistische, neo-colonialistische wereld en dat als je maar al die elementen uit het wester weghaalt en je geld stuurt naar de "broeinesten" alles wel goed komt.

Ik geloof daar absoluut niet in. Zolang er ongelijkheid is tussen mensen, zolang er culturele, religieuze en morele verschillen zijn tussen mensen (en die zullen er bijzonder waarschijnlijk altijd blijven), zullen er altijd conflicten of redenen voor conflicten zijn en zullen  er altijd spanningen zijn.

De mate van spanningen beperken is waar het m.i. om gaat en op dat gebied kunnen we in het westen wel degelijk het een en ander betekenen. Maar het idee dat je zoiets als een Al-Quaida beweging kunt voorkomen is onrealistisch, die zullen er waarschijnlijk altijd wel zijn en blijven.

Regards,

Mourning  8)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

iKdeGek

Eén brein gearresteerd!

en hoeveel breinen zitten nu nog te dubben over een 'zelfmoord' aanslag?
recht op waarheid
recht op uniekheid
recht op vrijheid

-Peter-

Citaat
Uitgegeven: 1 maart 2003 20:51

ISLAMABAD - Pakistan heeft een van de leiders van de terroristische organisatie al-Qaeda gearresteerd. Het gaat om de waarschijnlijke bedenker van de aanslagen van 11 september 2001, Kalid Sjeik Mohammed, melden Pakistaanse regeringsbronnen.

De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Faisal Hayat wil geen details noemen, maar bevestigt dat er drie al-Qaeda-leden zijn gearresteerd. Onder hen bevindt zich iemand die "op de FBI-lijst van meest gezochte personen" staat.

Beloning van 25 miljoen dollar

Volgens Amerikaanse media is Sjeik Mohammed in samenwerking met de Amerikaanse federale politie gearresteerd in Rawalpindi, vlakbij Islamabad. Hij wordt er ook van verdacht het brein te zijn achter de aanslag op een Amerikaans burgervliegtuig op de Filipijnen in 1995, waarvoor hij een jaar later is aangeklaagd. De FBI had een beloning van 25 miljoen dollar uitgeloofd voor informatie die tot de arrestatie van de Koeweiti zou leiden.

Toekomstige aanslagen

De Verenigde Staten noemde de arrestatie "uitzonderlijk belangrijk" omdat Sjeik Mohammed ook in de toekomst aanslagen had kunnen beramen, aldus een regeringswoordvoerder. "Hij is het hoogste al-Qaeda-lid dat tot nu toe is gearresteerd."

Sjeik Mohammed is 37 of 38 jaar oud en zou binnen al-Qaeda onder meer verantwoordelijk zijn voor de verdeling van fondsen. Volgens een voormalig lid van de Franse geheime dienst zou daarbij onder meer geld zijn gesluisd naar Jamaah Islamiyah, de Indonesische groepering die verantwoordelijk is voor de aanslagen op twee nachtclubs op Bali in oktober. Daarbij vielen meer dan 190 doden.

De vertrouweling van Osama bin Laden zou ook betrokken zijn geweest bij de planning van de aanslagen op twee Amerikaanse ambassades in Tanzania en in Kenia in 1998, waardoor 224 mensen om het leven kwamen. Hij is de oom van Ramzi Youssef, die in 1993 de eerste aanslag op het World Trade Center pleegde.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...