Met topman Al-Qaida aangehouden Pakistaan wordt verhoord 05-03-2003

Gestart door -Peter-, 05/03/2003 | 14:33 uur

-Peter-

Citaat
De Pakistaan Ahmed Abdul Qadus, die zaterdag samen met de derde man van het terreurnetwerk Al-Qaida werd aangehouden in de Pakistaanse stad Rawalpindi, is door de rechter ter ondervraging overgedragen aan de politie, heeft een woordvoerder van een antiterrorismerechtbank in Islamabad woensdag bekendgemaakt. Zaterdag zal Qadus opnieuw worden voorgeleid.

Een groot contingent politieagenten begeleidde Qadus woensdag op zijn weg naar de rechtbank. Na afloop werd hij naar een onbekende locatie gebracht in zijn nabijgelegen woonplaats Rawalpindi.

Het was in het huis van Qadus, een lid van de radicale Pakistaanse partij Jamaat-e-Islami, dat de Pakistaanse politie en CIA-agenten zaterdag Khalid Sjeik Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 11 september 2001, in de kraag wisten te vatten. Mohammed, geboren in Koeweit, stond al lang op een Amerikaanse lijst van gezochten.

Behalve Qadus werd in het huis nog een derde verdachte, Mustafa Ahmed al-Hisawi, aangehouden. Al-Hisawi, een Saudiƫr, wordt beschouwd als een van de financiers van '11 september' en de geldman van Ayman al-Zawahri, naaste medewerker van Osama bin Laden en de nummer twee van Al-Qaida.

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum Nieuws / Associated Press]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...