Italiaanse militairen gaan Amerikanen aflossen in Oost-Afghanistan 05-03-2003

Gestart door -Peter-, 05/03/2003 | 14:33 uur

-Peter-

Citaat
Ongeveer 500 Italiaanse militairen zullen binnenkort een zelfde aantal Amerikaanse militairen gaan aflossen in het oosten van Afghanistan. Op de luchtmachtbasis Bagram, het hoofdkwartier van de coalitiestrijdkrachten in Afghanistan, zijn inmiddels al duizend Italiaanse militairen gearriveerd. De helft blijft daar, de anderen - commando's, para's en andere speciaal voor oorlogvoering in de bergen opgeleide troepen - lossen half maart de Amerikanen af in Kamp Salerno, een basis bij de oostelijke stad Khost.

Een woordvoerder van de Italiaanse troepen, Igor Piani, zei dat de Italianen minstens een half jaar zullen blijven en net als de Amerikanen patrouilles zullen uitvoeren in het onrustige grensgebied met Pakistan. De Amerikanen in Khost, tussen de 500 en duizend man, worden regelmatig onder vuur genomen en hun basis wordt om de paar dagen bestookt met raketten. Het gaat echter om zelfgemaakte projectielen die zelden doel treffen of gewonden veroorzaken.

Een Amerikaanse woordvoerder in Bagram, Robert Hepner, zei dat de aflossing niet bedoeld is om het aantal Amerikaanse troepen in Afghanistan - 8.000 op een strijdmacht van 13.000 - te verminderen. De manschappen die uit Khost worden teruggetrokken zullen elders in het land worden gestationeerd.

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum Nieuws / Associated Press]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...