Samenwerking FVNO

Gestart door -Peter-, 24/02/2005 | 17:43 uur

-Peter-

Samenwerking FVNO
Vorig jaar besloot De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV, de AFMP/FNV en ACOM om het overleg en de samenwerking met de Koninklijke Vereniging van Marine Officieren (KVMO) te beƫindigen. Beschuldigen van de zijde van de KVMO bij monde van haar voorzitter aan het adres van de andere vakbonden over het pensioendossier vormden hiertoe de aanleiding.

De voorzitter van de KVMO was van mening dat alleen de KVMO de belangen van officieren in dit dossier goed behartigde, zonder echter enige inhoudelijke bijdrage te hebben geleverd. Daarop aangesproken werd duidelijk dat de KVMO zich omvormde naar een Federatie van Nederlandse Officieren (FVNO). Zij trachtte door deze handelswijze leden van de zustervakbonden aan zich te binden.

In het FVNO bulletin van februari 2005 komt de FVNO (lees KVMO) tot inkeer en verklaart publiekelijk "dat het nooit de bedoeling is geweest het beeld op te roepen dat andere bonden hun werk niet goed zouden doen of dat zij hun eigen achterban te kort zouden doen." Deze verklaring en de voorzitterswisseling vormen de basis om de samenwerking en het overleg met de FVNO opnieuw voorzichtig inhoud te geven.

VBM|NOV - J.J.C. Debie
AFMP/FNV - W. van den Burg
ACOM - H.J. Kleian
 
bron VBM|NOV
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...