Regimentsborrel vs AMAR

Gestart door Medic, 05/03/2003 | 19:19 uur

-Peter-

helemaal mee eens, ze hebben in dit geval geen poot om op te staan, want de sld staat in dit geval in zijn/haar recht! Het enige nadeel binnen defensie is: Eerst uitvoeren, dan klagen  :-\ Maar daar is dan achteraf ook wel een goede rede voor! Dus gewoon vasthouden aan het standpunt, en niet over je heen laten lopen!
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

patrieck1976

Ook een CC dient zich te houden aan de AMAR, is de opdracht in strijd met de AMAR dan zal de CC hierin tegemoet moeten komen.

De vakbond zal de soldaat hierin zeker steunen :D, dus mijn mening is eerst uitvoeren daarna in beklag gaan bij de CC met de AMAR in de hand.

;D ;D

Medic

Ik zou graag uw mening willen weten over de volgende stelling:

Een CC van een eenheid geeft zijn cie aan dat ze met z'n allen naar de regimentsborrel gaan. Deze regimentsborrel is van 19.00 uur tot 23.30 uur en heeft een reistijd van 75 minuten. Hiervoor is vervoer geregeld. De dag ervoor en erna wordt er gewoon gewerkt volgens het dagelijkse rooster.

Een soldaat van de eenheid geeft aan dat dit in strijd is met het AMAR (hfst 7. Werk- en rusttijden) en vraagt aan haar sgt dat als het verplicht is, hoe het dan gecompenseerd wordt. De sgt hoort dit aan en geeft aan dat hij erop terug komt.

De volgende dag gaat de CC door het lint tegen de sld en verteld haar dat hij haar niet eens mee wil en dat ze niks voor het regiment over heeft, maar wel vooraan staat als ze BV of studieverlof wil.

De sld gaat overigens wel (op eigen gelegenheid) VRIJWILLIG naar de regimentsborrel omdat ze zelf wel vindt dat het een morele 'verplichting is