Nederlandse militair licht gewond in Afghanistan

Gestart door Airpower, 07/03/2003 | 17:40 uur

Caspar

Explosie in ISAF-jeep aanslag
KABUL - De explosie die vrijdag een Nederlandse militair licht verwondde, is veroorzaakt door een bom die in een jeep werd geworpen. Dat heeft een woordvoerder van de internationale vredesmacht ISAF zaterdag gezegd. De explosie kostte een Afghaanse tolk het leven.

Een Duitse helikopter bracht de tolk en de militair naar het basiskamp 'Warehouse' van ISAF voor medische hulp. Daar overleed de Afghaan. De ISAF-woordvoerder wilde niet ingaan op de vraag wie voor de aanslag verantwoordelijk kan zijn. Maar het hoofd van de politie van Kabul, Basir Salangi, noemde als mogelijke daders een aanhanger van het vroegere fundamentalistische bewind in Afghanistan of van krijgsheer Gulbuddin Hekmatyar.

ISAF is vaker het doelwit van een aanslag geweest. Vorig jaar werden twee Afghanen gedood en raakten twee Franse journalisten gewond, toen een man een handgranaat naar een basis van de vredesmacht wierp waarin het hoofdkwartier van de Duitse ISAF-militairen is gevestigd.


Bron: www.telegraaf.nl

Airpower

Het is indd een aanslag met een explosief geweest  ::) :(
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous
Milaviapress.com

Caspar

Ongeval? Gisteren was er al sprake van dat er een explosie was gehoord door getuigen en ik hoorde op het nieuws vandaag dat het inderdaad om een aanslag ging. Er zou een explosief in de wagen zijn gegooid.

-Peter-

Gelukkig is het maar licht gewond! Maar volgens mij zijn er ook nog niet veel nederlandse militairen gewond geraakt daar. Als dit niet de eerste is  8)
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Airpower

Nederlandse militair licht gewond in Afghanistan

07-03-2003

Bij een ongeval ten Zuiden van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is vrijdagmiddag (7 maart) een lokale tolk om het leven gekomen. Bij het ongeval werd een 23-jarige Nederlandse militair licht gewond. Het ongeval vond rond drie uur plaatselijke tijd plaats. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

De gewonde Nederlandse militair behoort tot de luchtmobiele brigade van de Koninklijke Landmacht. Hij is opgenomen in het veldhospitaal in Camp Warehouse. De familie van betrokkene is inmiddels geïnformeerd. De tolk raakte bij het ongeval zwaar gewond en overleed op weg naar het ziekenhuis.

In Afghanistan zijn momenteel 632 Nederlandse militairen gestationeerd als onderdeel van de ISAF-veiligheidsmacht. Ze zijn werkzaam bij de Kaboel Multinational Brigade en bij het hoofdkwartier van ISAF.

Bron: www.mindef.nl
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous
Milaviapress.com