Powell slaat alarm over nucleaire programma Iran 10-03-2003

Gestart door -Peter-, 10/03/2003 | 17:24 uur

Caspar

Snap niet waarom ze nou zo moeilijk doen hoor, bedoel, het is ook al een tijdje bekend dat India/Pakistan met dezelfde dingen bezig zijn.
Who's next ;D


-Peter-

Citaat
Iran beschikt over honderden centrifuges voor uraniumverrijking en is dichter bij de productie van een atoombom dan voorheen in internationale kring werd gedacht. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Colin Powell zondag gezegd in een uitzending van de nieuwszender CNN.

Powell gebruikte de berichten over het Iraanse atoomprogramma om kracht bij te zetten aan zijn argumenten voor een oorlog in Irak. De berichten laten zien dat een vastbesloten natie, die van plan is een kernwapen te ontwikkelen, dat ontwikkelingsproces geheim kan houden voor inspecteurs en buitenstaanders, zei Powell. Hij wilde niet zeggen hoever Iran al zou zijn gevorderd met de ontwikkeling van een atoombom.

Het Amerikaanse weekblad Time meldde zondag dat Iran in een kerncentrale in Natanz honderden centrifuges voor uraniumverrijking heeft waarmee geavanceerde kernwapens kunnen worden geproduceerd. Het blad meldde verder dat Israël bezorgd is over de ontwikkelingen in Iran. De Amerikaanse nationale-veiligheidsadviseur Condoleezza Rice wilde niet ingaan op de vraag of Israël, dat in 1981 een Iraakse kerncentrale vernietigde, gerechtigd is de Iraanse centrale aan te vallen. Zij legde er in plaats daarvan de nadruk op dat het voor de internationale gemeenschap van het grootste belang is het proliferatieprobleem ernstig te nemen. Landen die massavernietigingswapens proberen te verwerven, moeten de middelen daartoe worden ontnomen, zei Rice.

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum Nieuws / Associated Press]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...