Nederlander vermoord in Irak

Gestart door Toon lumbl, 22/07/2005 | 11:16 uur

KapiteinRob

Citaat van: Toon lumbl op 23/07/2005 | 13:37 uur
Martine van den O. kondigt in die brief een belangrijke gebeurtenis aan over 2 dagen.

Als je het artikel snel/vluchtig leest, wordt misschien de suggestie gewekt dat er over 2 dagen iets zal gaan gebeuren. Dat is natuurlijk niet het geval, omdat deze brief sowieso al een maand geleden is geschreven en omdat Martine van den O. achter slot en grendel zit.

Toon lumbl

"Justitie vindt afscheidsbrief moslima'
Justitie heeft een afscheidsbrief gevonden van een bekeerde moslima, die ervan wordt verdacht lid te zijn van de Hofstadgroep. Dat meldt het AD.
Belangrijke gebeurtenis
Martine van den O. kondigt in die brief een belangrijke gebeurtenis aan over 2 dagen. Wat die gebeurtenis zou zijn, wordt nog onderzocht. Het lijkt erop dat van den O. in de brief afscheid neemt van haar vriendin, Soumaya S.

Nouredine el F.
De brief werd gevonden na de arrestatie van S. en terreurverdachte Nouredine el F. Die werden vorige maand opgepakt in Amsterdam, toen ze met een doorgeladen machinegeweer in een auto zaten.

Hofstadgroep
El F. wordt gezien als één van de kopstukken van de Hofstadgroep. Hij is getrouwd met S. Die heeft bij haar zus geprobeerd adressen los te peuteren van politici. De zus werkt in een apotheek in Den Haag, waar een aantal politici cliënt is.


Cobra4

Lijkt mij niet onverstandig.  :-\
Peloton 3 602 Sqn

Ros

Toch maar de evenement Sail als mogelijke target erkennen ondanks de eerdere berichten dat er geen reden tot maatregelen zijn ?.

Ros

Terreurgroep dreigt met 'hel' in Amsterdam


DUBAI - Op het internet is vrijdag een verklaring verschenen waarin een terreurgroep Nederland opnieuw waarschuwt voor een aanslag. De extremistische islamieten dreigen van Amsterdam een "hel" te maken.

"Onze volgende aanvallen zullen een hel zijn voor de vijanden van God. Zij zetten een bloedige oorlog in gang tegen diegenen die de ongelovige Amerikanen in de regio steunen", aldus de groepering die zegt aan al-Qaeda gelieerd te zijn. De Brigades Abu Hafs al-Masri bedreigt ook Italië en Denemarken, die troepen hebben in Irak.


"Onze volgende beloftes zullen tot uitdrukking worden gebracht in het hart van de Europese hoofdsteden, in Rome, in Amsterdam en in Denemarken van wie soldaten nog altijd in Irak zijn gestationeerd, hun Amerikaanse en Britse meesters dienend", ging de tekst verder. De groepering richtte zich in het bijzonder op de Italiaanse premier Berlusconi. Rome heeft 3000 militairen gestationeerd in Irak.

Waarschuwing

Eerder deze week was er ook al een waarschuwing van de radicale beweging op internet gepubliceerd waarin ook Nederland werd bedreigd. De brigades claimden ook de aanslagen van 7 en 21 juli in Londen en de aanslagen van maart vorig jaar in Madrid en november 2003 in Istanbul.

Naar aanleiding van de eerdere waarschuwing aan het adres van Nederland liet de Nationaal Coördinator Terreurbesrijding (NCTb) weten alert te blijven maar geen extra maatregelen te nemen. "We volgen op de voet wat er gebeurt", stelde een woordvoerder. "Als er aanleiding toe is, dan volgt onmiddellijk actie. Maar die is er nu niet."

Hij wees erop dat Nederland al vaker is genoemd in boodschappen op internet. "Het is moeilijk die uitingen te duiden. Ze komen er op maar ze gaan er ook vaak snel weer af. We houden het goed in de gaten."

bron www.nu.nl

Toon lumbl



DEN HAAG - De AIVD onderzoekt een claim van terroristen die op internet beweren dat ze in Irak een Nederlander hebben vermoord. Dat heeft een woordvoerder van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst dinsdag laten weten.

Volgens de AIVD-zegsman is het nog onduidelijk of de bewering serieus moet worden genomen. De Nederlandse autoriteiten kwamen in actie nadat de Amerikaanse antiterreurorganisatie SITE melding had gemaakt van de claim. Die staat op een website die lijkt te worden gebruikt door volgelingen van terroristenleider Abu Musab al-Zarqawi.

Al-Zarqawi's beweging wordt verantwoordelijk gehouden voor talloze aanslagen in Irak sinds de val van het regime van Saddam Hussein.

De al-Rudd Brigades plaatsten op 16 juli een bericht op internet waarin staat dat ze een Nederlander van Iraakse afkomst gevangen hadden genomen en vermoord. Volgens de verklaring werkte de man voor de Nederlandse geheime dienst en heeft hij "zijn ziel en zijn geloof verkocht aan de bezetters".

'Allah's bevel'

Bij de man zouden documenten in de Nederlandse taal zijn gevonden. De teksten zijn vertaald naar het Arabisch, waarna "Allah's bevel op hem is uitgevoerd", aldus de opstellers van het bericht. De afzenders van de boodschap eisen dat de "buitenlanders en kruisvaarders" uit Europa binnen twee weken vertrekken uit de stad Arbil in het noorden van Irak. Als dat niet gebeurt, zou de moedjahedien "toeslaan bij alle buitenlanders en huursoldaten".

De terroristen bedreigen met name Nederland, Denemarken en Noorwegen. Over de achtergrond van de mogelijk vermoorde Nederlander is weinig bekend. De informatie op de terroristenwebsite is nog niet door andere bronnen bevestigd.

De lezing van de terroristen is niet helemaal onwaarschijnlijk. In maart 2003 bleek dat de Amerikaanse ambassade in Den Haag bezig was met het werven van in Nederland wonende Irakezen die als tolk of gids kunnen werken voor de Amerikaanse troepen in Irak. De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken De Hoop Scheffer bevestigde dat in een brief aan de Tweede Kamer.

Het ministerie van Defensie heeft op het moment 15 mensen in Irak. Zij verblijven in Bagdad, waar ze Iraaks militairen en veiligheidsfunctionarissen trainen. Daarnaast zijn er naar schatting van het ministerie van Buitenlandse Zaken enkele tientallen Nederlandse burgers in Irak. Het gaat dan om medewerkers van bedrijven en om hulpverleners.

Bron:www.nu.nl