Koningin Beatrix op werkbezoek Groep Geleide Wapens

Gestart door Cobra4, 25/08/2005 | 18:01 uur

Cobra4

Hare Majesteit de Koningin heeft op 23 augustus een werkbezoek gebracht aan de Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht te Vredepeel. De Koningin heeft daarbij kennis gemaakt met een deel van het personeel en is uitgebreid geïnformeerd over de uitzending naar Afghanistan.

Na ontvangst door de waarnemend Commandant Groep Geleide Wapens, Luitenant-Kolonel J.G. Blom, heeft de Koningin een oefenende eenheid kunnen aanschouwen. Vervolgens vonden verschillende ontmoetingen plaats met personeel van de Groep Geleide Wapens. Hierbij is de Koningin uitgebreid geïnformeerd over de huidige uitzending naar Afghanistan, waar de Groep Geleide Wapens een leidende rol speelt in het Nederlandse Provinciale Reconstructie Team. Voor dit doel was op de Luchtmachtbasis een foto-expositie ingericht die een impressie gaf van diverse aspecten van deze uitzending.

Ook werd een bezoek gebracht aan het zogenaamde "Joint Air Defence Centre" dat zich bezig houdt met de integratie van Landmacht en Luchtmacht op het gebied van luchtverdediging, het primaire product van de Groep Geleide Wapens. Het werkbezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn in de Officiersmess van de Luchtmachtbasis De Peel in aanwezigheid van onder meer vertegenwoordigers van de Post Actieven vereniging en reservisten.

bron: www.luchtmacht.nl
Peloton 3 602 Sqn