CDA kamerlid Kortenhorst stage gelopen op Vliegbasis Leeuwarden

Gestart door Cobra4, 02/09/2005 | 17:54 uur

Cobra4

CDA kamerlid Kortenhorst stage gelopen op Vliegbasis Leeuwarden
Den Haag, 02 Sep 2005

Tweede kamerlid Dhr. Roland Kortenhorst heeft in de periode van 22 augustus tot en met 2 september stage gelopen op Vliegbasis Leeuwarden. Dhr. Kortenhorst is namens het CDA woordvoerder Defensie en tevens lid van de vaste kamercommissie Defensie. Voor het kamerlid was het een bijzondere stage, omdat de basis dichtbij zijn woonplaats Joure gelegen is.

De stage was bedoeld om de CDA´er inzicht te geven in de bedrijfsvoering van een F-16 Main Operating Base en in het bijzonder het logistieke en onderhoudsproces voor de inzetbaarheid van F-16 jachtvliegtuigen.

Dhr. Kortenhorst heeft tijdens zijn stage verschillende werkplekken bezocht. Zo heeft hij de logistieke processen kunnen volgen op het Operatiecentrum, maar ook het onderhoud van de vliegtuigen op de beide F-16 squadrons kunnen analyseren. Daarnaast heeft hij veel gezien van de F-16 operatiën op de beide squadrons, maar ook van de wapentechniek bij het Weapons Training Centre en een indruk gekregen van de bijzondere taakstelling van de Search and Rescue eenheid van de Vliegbasis Leeuwarden.

Dhr. Kortenhorst heeft tijdens deze twee weken veel geleerd over de vliegbasis Leeuwarden. Vooral de betrokkenheid, het plezier en openheid waarmee het basispersoneel hem ontving heeft hem enorm vereerd. Volgens het kamerlid is het bijzondere van de luchtmacht toch wel de hoogwaardige techniek waarmee men werkt en de vele specialismen die samenhangen met het product F-16.

Het CDA kamerlid merkt dat hij in Den Haag de vele afkortingen vaak koppelt aan een bepaald budget, nu op de werkvloer merkt hij dat die afkortingen staan voor een hoogwaardige techniek waar vakmensen dagelijks mee werken. Zo'n stage geeft, volgens hem, veel meer inzicht in het karakter van de technologie. Volgens de heer Kortenhorst associeert de buitenwacht de luchtmacht vaak met piloten en vliegtuigen. Tijdens zijn stage heeft hij ondervonden dat het veel meer is dan dat. Met vakmensen uit verschillende disciplines vormt de vliegbasis één team.

bron: www.luchtmacht.nl
Peloton 3 602 Sqn