VS willen einde aan beperkingen Afghaanse missies

Gestart door Cobra4, 13/09/2005 | 14:02 uur

Cobra4

VS willen einde aan beperkingen Afghaanse missies

LONDEN - De Verenigde Staten willen dat zijn NAVO-bondgenoten de beperkingen schrappen die zij aan hun militairen opleggen tijdens missies zoals in Afghanistan. De Amerikaanse minister Rumsfeld zal hiervoor pleiten tijdens een bijeenkomst van het Atlantisch bondgenootschap dinsdag en woensdag in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Volgens naaste medewerkers van Rumsfeld gaat het onder meer om beperkingen die sommige landen zichzelf hebben opgelegd in Afghanistan zoals bijvoorbeeld het feit dat zij vijandelijke troepen niet meer mogen achtervolgen als zij een bepaalde provinciegrens hebben overschreden of wanneer militairen zich moeten beperken tot het neerslaan van rellen.

Commandanten ter plaatse die tegen problemen aanlopen, moeten er vanuit kunnen gaan dat alle troepen die onder zijn of haar bevel staan, kunnen worden ingezet om de betreffende kwestie op te lossen zonder allerlei restricties, zei een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris. Om effectief te zijn moeten bevelhebbers flexibel gebruik kunnen maken van de manschappen.

bron; www.telegraaf.nl
Peloton 3 602 Sqn