Actieplan Vrouwen en Defensie

Gestart door -Peter-, 07/11/2005 | 12:27 uur

-Peter-

'Zonder actie, geen reactie'

DEN HAAG/WOERDEN- Onder het motto 'Zonder actie, geen reactie' komen PvdA en AFMP/FNV met concrete voorstellen om het aandeel vrouwen binnen Defensie te vergroten én het mannenbolwerk van Defensie te doorbreken. Precies een jaar geleden presenteerde staatssecretaris Van der Knaap van Defensie het genderplan. Een plan dat onder andere door onderzoeken moet leiden tot een groter aandeel vrouwen in de krijgsmacht.

Een jaar na de presentatie van het genderplan is het aandeel vrouwen binnen de krijgsmacht echter nog niet spectaculair gestegen. PvdA en AFMP/FNV vinden dat wanneer het ministerie van Defensie daadwerkelijk bovengenoemde speerpunten wil realiseren er meer concrete inspanningen noodzakelijk zijn. PvdA en AFMP/FNV presenteren daarom acht pilotprojecten en zeven actievoorstellen om het aandeel vrouwen binnen Defensie te vergroten én het mannenbolwerk van Defensie te doorbreken. Bijvoorbeeld door in 2006 te starten met een campagne 'Militair en Vaderschap'; één van de pilotprojecten uit het 'Zonder actie, geen reactie'voorstel van de PvdA en AFMP/FNV.

Het actieplan wordt 7 november 2005 om 09.30 uur in de Frits van der Poelzaal in Nieuwspoort aangeboden aan staatssecretaris Van der Knaap. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend vindt het debat met de bewindslieden plaats in de plenaire zaal, waar de PvdA onder andere het voorstel zal inbrengen.

[bron: www.afmp.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...