Arbeidsvoorwaardenonderhandelingen Muurvast

Gestart door Leo2, 09/11/2005 | 18:14 uur

Sjimmy

Je kunt gaan manifesteren, is eerder gedaan... Is dan geen officiele protestactie, maar komt eigenlijk wel op hetzelfde neer. Volgens mij is het dan zelfs zo dat als defensie het zelf organiseerd, je er geeneens een vrije dag voor hoeft in te leveren ;) .
Groetjes van een Onderzeedienstman!

Leo2

Ik probeerde me dat gisteren ook al voor te stellen, met sirene en zwaailicht op patrouille en als het ernstig wordt "schieten" met water.(hahaha)

Gr Ton :)
Voor sommige mensen is morgen altijd de drukste dag.

KapiteinRob

Als "wij" de barricaden opgaan, moeten dan de brandweerlieden invallen in Afghanistan??  ;D

Leo2

Citaat van: misterEd op 08/12/2005 | 19:46 uur
Klim op een baricade en zing het lied "protesteerd" (drsP)

Je doet dan toch ook mee?, mag jij voorzingen en vallen wij wel bij, (of in een deuk hahah)

Gr Ton :)
Voor sommige mensen is morgen altijd de drukste dag.

misterEd

Klim op een baricade en zing het lied "protesteerd" (drsP)

Leo2

Citaat van: leo2_2 op 09/11/2005 | 18:14 uur
Als het gesprek met de Staatssecretaris niet het gewenste resultaat oplevert dan rest ons niet anders dan actie voeren. In dat geval rekenen wij op uw steun.

Mijn steun hebben ze. :knuppel2:
En als ik zo om me heen hoor is er heel veel actiebereidheid.

We mogen niet staken, naar hoe zit het eigenlijk met "zondagsdienst" ?  ;)

Gr Ton :)
Voor sommige mensen is morgen altijd de drukste dag.

Leo2

Nog voor dat we goed en wel van start zijn gegaan met de arbeidsvoorwaardenonderhandelingen lijken onoverkomelijke meningsverschillen het overleg te frustreren.


Wat is het geval?

De Centrales van overheidspersoneel hebben aangegeven snel en efficiënt te willen onderhandelen over een arbeidsvoorwaardenakkoord voor de periode 2004/2005.

Belangrijke onderwerpen als de nieuwe zorgwet, doorbetaling bij ziekte, compensatie voor de negatieve fiscale effecten van de afgelopen periode en natuurlijk een generieke loonsverhoging staan daarbij wat ons betreft voorop. Defensie wenst daar echter het dossier met betrekking tot de diensteinderegelingen ( ophoging leeftijdsontslag) aan toe te voegen.


Zowel formeel als informeel hebben wij bij talloze bijeenkomsten aan Defensie aangegeven dat dit voor ons onacceptabel is. Hierbij is door ons ook klip en klaar kenbaar gemaakt dat bestaande afspraken hierover in tact gelaten moeten worden.


Dinsdag 25 oktober jl. is namens de staatssecretaris van Defensie voor de derde keer bevestigd dat hij in dit arbeidsvoorwaardenoverleg de huidige ontslagleeftijd ter discussie wil stellen.

Schijnbaar heeft men op Plein 4 niet in de gaten dat het ons menens is. De wankele basis waarop de vorige ophoging van de ontslagleeftijd tot stand kwam (AFMP/FNV en MARVER/FNV waren destijds fel tegen) is schijnbaar snel uit het geheugen gewist.


Wat ons betreft is het genoeg. Er wordt nu al vreselijk veel van u gevraagd. Uitzendingen zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Niet meer alleen in het kader van Vredes- en Humanitaire operaties maar ook in oorlogsgebieden. De druk op het personeel is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Af en toe morrend maar immer loyaal heeft u dit gepikt. Maar de koek is op. Onduidelijkheid over het koopkrachtplaatje van Defensiemedewerkers, onzekerheid in het kader van de bezuinigingsoperaties . Keer op keer is er beknibbeld op het personeel.


Wat ons betreft is de maat nu vol! Handen af van de ontslagleeftijd!


Verschillende keren hebben wij in het overleg aangegeven dat we bereid zijn een discussie te voeren in het kader van de diensteinderegelingen. Maar niet onder de tijdsdruk van dit arbeidsvoorwaardentraject en niet met als enig argument dat het kabinetsbeleid is dat iedereen langer moet werken. Naar onze mening hebben militairen al hun bijdrage geleverd met de eerdere ophoging van de ontslagleeftijd.


De bonden hebben aangegeven de koppeling onacceptabel te vinden. Omdat wij tot op dit moment alleen nog maar in een werkverband met Defensie hebben gesproken hebben wij aangegeven formeel met de Staatssecretaris te willen overleggen. Maar zelfs dat is Defensie blijkbaar niet van plan want zelfs die toezegging werd niet gedaan. Voor ons is het duidelijk. Geen verder gepraat zonder dat de Staatssecretaris aan tafel zit.


Ook het verloop van de discussie over de andere onderwerpen van de arbeidsvoorwaarden geven weinig reden tot optimisme. Een succesvolle afronding van de onderhandelingen lijkt verder weg dan ooit. Uit de discussiestukken die Defensie heeft verstrekt blijkt geen enkel gevoel of respect voor de kwaliteit en onuitputtelijke loyaliteit van het personeel. De ware agenda van Defensie is om het personeel nog verder uit te kleden. Of het nu gaat over de ophoging van de ontslagleeftijd voor de militairen, de ziektekosten of de beperking van de loondoorbetaling bij ziekte, in alle situaties moet het personeel geld inleveren. Het geld voor de nieuw aan te schaffen kruisvluchtwapens moet blijkbaar uit de portemonnee van het personeel komen.


'Na het zuur het zoet' is het motto van het kabinet dit jaar. Schijnbaar trekt Defensie zich op dit punt vreemd genoeg helemaal niets aan van het kabinetsbeleid. Wij kunnen het zoet in ieder geval niet vinden.


Als het gesprek met de Staatssecretaris niet het gewenste resultaat oplevert dan rest ons niet anders dan actie voeren. In dat geval rekenen wij op uw steun.


Het Algemeen Bestuur
Bron :  AMFP/FNV
Voor sommige mensen is morgen altijd de drukste dag.