Burgers mogen alleen vrijwillig vervangen

Gestart door -Peter-, 17/12/2005 | 16:35 uur

KapiteinRob

Voor burgers lijkt het mij duidelijk dat zij niet voor iets anders dan hun eigen functie ingezet mogen worden. Voor militairen ligt dat helaas genuanceerder; in het verleden zijn militairen zelfs ingezet bij de varkenspestbestrijding. Nou, dan ligt als noodbrandweerhulp fungeren meer in onze lijn dan voor boer spelen..... ;)

Trouwens, als STASDEF de nieuwe militaire ambtenarenwet erdoorheen gedrukt krijgt, zullen we als militair sowieso voor alles ingezet mogen worden. Daar hoef je niet blij mee te zijn, zeker als de diverse ministers dan defensie als ideale "reservebank" gaan zien........

-Peter-

De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV is ervan overtuigd dat burgermedewerkers van Defensie niet voor bijstand gebruikt mogen worden. Op 9 december 2005 zijn burgermedewerkers van het ministerie van Defensie ingezet in het kader van de acties van het brandweerpersoneel.

De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV heeft dit punt onmiddellijk besproken met de Hoofd Directeur Personeel van het ministerie van Defensie.

Deze heeft verklaard dat burgermedewerkers alleen maar op vrijwillige basis de actievoerende brandweerlieden mogen vervangen.

Mede naar aanleiding hiervan, en naar aanleiding van de inzet van militairen, onderzoekt de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV de (on)mogelijkheden van juridische stappen. De bond overweegt of het zinvol is het oordeel van de rechter te vragen over de rechtmatigheid van de inzet van militair en burgerpersoneel van het ministerie van Defensie. De gang van zaken nu is een - juridisch gezien – 'grijs' gebied.

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...