VBM|NOV: Tweede Kamer, dwing Defensie tot aankoop meer stalen containers!

Gestart door -Peter-, 19/02/2006 | 17:32 uur

-Peter-

VBM|NOV: Veilige slaapplaats is noodzaak in Uruzgan

Enige tijd gelegen verzekerde Commandant der Strijdkrachten generaal D. Berlijn de vakbonden dat de militairen die worden uitgezonden naar Uruzgan zouden slapen in stalen containers. De reden hiervoor was het creƫren van een zo groot mogelijke veiligheid en een zo hoog mogelijk veiligheidsgevoel. De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV vond dit een goede overweging, omdat militairen uitgerust moeten zijn en alle aandacht nodig hebben om buiten de compound in een gevaarlijke omgeving hun werk te doen.

De Vakbond voor Defensiepersoneel vindt het onacceptabel dat Defensie nu terugkrabbelt en zich niet aan zijn afspraken houdt, omdat er niet genoeg stalen containers zouden zijn. Dan moeten er meer aangekocht worden! Dit omwille van de veiligheid van de militair binnen de compound en de oplettendheid van de militair die buiten de compound zijn gevaarlijke werk doet.

De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV roept daarom de Tweede Kamer op, Defensie te dwingen om meer stalen containers aan te kopen als slaapplaats voor de militairen. De VBM|NOV hoopt dat de Tweede Kamer haar verantwoordelijk op zich neemt om de militair zo goed als mogelijk te beschermen. Hierdoor kan mogelijk het vallen van slachtoffers worden voorkomen.
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...