Bonden en Defensie maken technische afspraken

Gestart door -Peter-, 19/02/2006 | 17:36 uur

-Peter-

Met name het overheidspersoneel merkt de gevolgen van de invoering van de Zorgverzekeringswet (ZVW). Een inkomensachteruitgang van meer dan € 100,- per maand is geen uitzondering. Dat geldt ook voor het defensiepersoneel. Vandaar dat de bonden en Defensie eind vorig jaar hebben afgesproken een aantal punten 'technisch' op te lossen.

Dat bleek toch meer tijd te vergen dan vooraf gedacht. Maar op 7 februari zijn er technische afspraken gemaakt om de eerste klappen op te kunnen vangen. De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV realiseert zich dat met deze afspraken lang niet alle koopkrachteffecten geneutraliseerd zijn.

Maar ... het arbeidsvoorwaardenoverleg gaat door. En daarbij zullen zeker ook in de inkomenssfeer afspraken gemaakt moeten worden over het repareren van het koopkrachtverlies.

Hieronder kunt u lezen wat de technische afspraken van 7 februari inhouden. Nogmaals: het arbeidsvoorwaardenoverleg is nog niet afgesloten. Er zal ook nog onderhandeld moeten worden over de ontslagleeftijd van militairen en over de inrichting van het flexibele personeelssysteem.

Lees hier verder...
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...