Centrales wijzen onderhandelingsresultaat af!

Gestart door Lex, 06/04/2006 | 17:25 uur

Lex

Centrales wijzen onderhandelingsresultaat af! 

De centrales van overheidspersoneel hebben hedenmiddag 6 april 2006 unaniem het onderhandelingsresultaat afgewezen. De ophoging van de ontslagleeftijd en dan vooral de geringe terugverdienmogelijkheden en het ontbreken van flankerend beleid lag de centrales zwaar op de maag.

Het onderhandelingsresultaat was op 6 maart jl. tot stand gekomen nadat in het overleg duidelijk was geworden dat verder praten geen beter resultaat meer zou opleveren. De AFMP/FNV en de MARVER/FNV hebben de tussenliggende periode gebruikt voor intensief achterbanberaad. Tijdens het sectorenberaad van de bonden op 4 april in Nieuwersluis bleek al dat het onderhandelingsresultaat voor de achterban van de AFMP/FNV en de MARVER/FNV onvoldoende was.

Naast de ontslagleeftijd, de inkomenseffecten van de nieuwe Zorgwet en de magere loonparagraaf hebben de AFMP/FNV en de MARVER/FNV ook grote moeite met het aangekondigde Flexibele Personeels Systeem (FPS) omdat beide bonden geen idee hebben voor welk probleem dit een oplossing is. Daarnaast veroorzaakt het grote onzekerheid over het toekomstperspectief van de jonge militair.

De centrales van overheidspersoneel gaan zich nu beraden op de vervolgacties. Volgende week dinsdag volgt nader overleg met Defensie over de door de afwijzing ontstane situatie en zal er worden verkend of het mogelijk is om uit de impasse te komen die nu is ontstaan.

Het Algemeen Bestuur van de AFMP/FNV

Het Hoofdbestuur van de MARVER/FNV