Informatie op komst: status 5.000 man nog onduidelijk

Gestart door Lex, 08/06/2006 | 15:54 uur

Lex

Informatie op komst: status 5.000 man nog onduidelijk

8 juni 2006

Naar aanleiding van de uitspraak van minister Kamp dat '5.000 man hun baan gaan verliezen en dat gedwongen ontslagen daarbij niet zijn uitgesloten' heeft de FVNO spoedberaad bij Defensie aangevraagd. Dit heeft geresulteerd in een informeel overleg op het ministerie. De plaatsvervangend Hoofddirecteur Personeel (generaal-majoor Leijh) heeft aangegeven dat in de Defensiekrant van 9 juni as. de uitspraak van de minister nader zal worden toegelicht. Vooruitlopend op de Defensiekrant heeft hij de vertegenwoordigers van de centrales van overheidspersoneel geïnformeerd.
Uit dit gesprek blijkt dat Defensie op dit moment aan het inventariseren is wat de kwalitatieve mismatch ten opzichte van het nieuwe organisatiebestand (de O) is. Onder kwalitatieve mismatch wordt verstaan dat deel van het defensiepersoneel (5.000 man) dat op dit moment (nog) geen functies bezet in de nieuwe organisatie, die op 1 januari 2007 van start gaat.
Defensie heeft aangegeven dat deze mismatch op 1 juli 2006 in kaart zal zijn gebracht. Op basis daarvan denkt men oplossingen te kunnen vinden. Pas dan kan er worden gesproken over de eventuele gevolgen en de te nemen maatregelen.
Of de hete soep inderdaad rechtstreeks uit de pan gegeten moet worden is dus nog niet duidelijk. De FVNO vindt het wel bemoedigend dat Defensie de verplichting voelt om op zeer korte termijn deze duidelijkheid te verschaffen.
Echter, waar rook is kan ook vuur zijn. De FVNO zal met veel aandacht de informatie vanuit de Bestuursstaf volgen. Het eerdaags te verwachten CAO-advies van de Advies- en Arbitragecommissie en de toegezegde informatie over de (eventuele) kwalitatieve mismatch binnen het personeelsbestand zorgen ervoor dat de komende maand erg interessant wordt voor het defensiepersoneel.
Wij houden u op de hoogte.

Bron: www.kvmo.nl