Leger bereid Afghanen te betalen voor brokstukken

Gestart door Offenbach, 19/09/2006 | 19:33 uur

HM

Lekker handig omdat van te voren bekend te maken. Onderhandeld zo makkelijk!

Had mischien iets geweest om eerst een oproep te doen de spullen in te leveren?
Alleen berusting kan ons verslaan

Offenbach

19-09-2006
(Novum) - Het Nederlandse leger in Afghanistan is in het uiterste geval bereid de lokale bevolking te betalen voor belangrijke brokstukken van de neergestorte F-16 in het zuiden van het land. Daarbij kwam eind vorige maand de 29-jarige piloot van vliegbasis Volkel om het leven. Dat meldt een woordvoerder van de luchtmacht dinsdag.
Hij benadrukt dat dit momenteel nog niet gebeurt en dat niet zeker is dat er onderdelen in handen van de bevolking zijn gekomen. "Het gebied waar de F-16 neerstortte is nogal onherbergzaam. Het duurde enige tijd voor wij ter plaatse waren. Het is niet uit te sluiten dat Afghanen een en ander hebben meegenomen", zegt de woordvoerder.

Een onderzoeksteam is in Afghanistan geweest voor onderzoek. Daarbij zijn foto's en filmpjes gemaakt en brokstukken meegenomen. Die worden nu onderzocht. "Mocht blijken dat er een essentieel onderdeel in handen is gekomen van lokalen, dan zijn we bereid daarvoor te betalen. We willen erg graag weten wat de oorzaak van het ongeluk is geweest."

(www.trouw.nl)