Waddenvereniging weer zonder straaljageroverlast

Gestart door Offenbach, 12/10/2006 | 22:05 uur

Ice^

ik gok dat ze een vergunning hebben tot 300ft en als ze waar weer onder gaan zijn ze de "piep"
"A good landing is one that you can walk away from. A great landing is when you can use the airplane again."

Mikemans

Wat een enorm raar stukje.

Als ik het goed begrijp heeft defensie een vergunning aangevraagt en gekregen om laag te vliegen boven de wadden. Vervolgens is de waddenvereniging ter plaatse in stelling gekomen om te meten en te fotograferen of dat dan ook daadwerkelijk gebeurd en zijn zij nu teleurgesteld dat er niet laaggevlogen wordt of veel lawaai gemaakt wordt. Wat willen ze aantonen? Dat er gebruik wordt gemaakt van de verleende vergunning?

Offenbach

12-10-2006
LEEUWARDEN - Voor de tweede achtereenvolgende dag heeft de Waddenvereniging woensdag geen geluids- of hoogte-overtreding door een straaljager kunnnen constateren in het Lauwersmeergebied. De vereniging hoopte met metingen aan te tonen dat de straaljagers van Defensie die deze week in het gebied oefenen, te laag vliegen en te veel lawaai veroorzaken.

Een vermoeden dat Defensie rekening houdt met de aangekondigde metingen wil een woordvoerder van de vereniging niet uitspreken. ,,Maar het is wel vreemd, vooral omdat er speciaal een vergunning voor is aangevraagd".

Het Lauwersmeergebied is een binnendijks natuurgebied aan de Waddenzee tussen Noordwest-Groningen en Noordoost-Friesland. De Waddenvereniging vindt dat de straaljagers niet in deze periode van het jaar moeten oefenen boven het gebied, omdat de vogels massaal aan het trekken zijn.

Deze week heeft Defensie vergunning om laag te vliegen boven het gebied. Dat gebeurde volgens de Waddenvereniging dinsdag en woensdag niet. Een woordvoerder van de Luchtmacht stelt dat deze week ongetwijfeld nog zal worden laaggevlogen. ,,De oefenscenario's staan niet van tevoren vast. Dat is ook niet realistisch. Wij proberen overigens altijd zoveel mogelijk rekening te houden met mens en natuur en verstoring te voorkomen."

De oefeningen van de straaljagers worden gehouden in het kader van Basic Windmill. Dat is een opleiding voor grondpersoneel dat wordt getraind om straaljagers naar aan te vallen doelen te dirigeren.

Mogelijk gaat de Waddenvereniging vrijdag opnieuw metingen verrichten. Ook isomwonenden gevraagd foto's te nemen van laagvliegende straaljagers.

(www.telegraaf.nl)