Verkiezingen en de Media

Gestart door Poema, 25/10/2006 | 21:18 uur

Poema

Met dit onderwerp wil de aandacht vestigen op de media en de verkiezingen. Op 22 november kunnen wij naar de stembus en kiezen voor een nieuw parlement. Uit dit parlement komt straks een nieuw kabinet.

In de aanloop naar de verkiezingen, stellen partijen hun verkiezingsprogramma bekend. Daarnaast zullen ze om kiezers te krijgen of een bepaalde onderhandelingspositie te verkrijgen en artikelen publiceren in de media. Er worden soms artikelen gelekt naar de media, om een sterke onderhandelingspositie te verkrijgen. Bijvoorbeeld onderdelen uit de miljoenennota.

Als een bepaalde belangengroep iets wil gaat men een lobby starten. Deze belangengroep maakt een media plan en begint artikelen te schrijven of lekt iets naar de media. Mij valt het op dat er ineens veel negatieve berichten zijn m.b.t. de krijgsmacht.

De bedoeling is om berichten in media te bekijken en eventueel een bepaalde trend te ontdekken. Het overigens niet de bedoeling met modder en slijk te gooien naar bepaalde kranten en/of personen.