Defensie Onderdelen > KMAR

Plaats tienduizend politieagenten over naar Marechaussee

(1/5) > >>

Andros Wald:
Ik stel voor dat tienduizend Nederlandse politieagenten een eenmalige aanvullende militaire training krijgen, van een half jaar lang voltijds, en daarna een week lang jaarlijks. Ze kunnen dan eventueel worden overgeplaatst naar de Marechaussee.

Ze kunnen daarbij o.a. getraind worden in het gebruik van een moderne pistoolmitrailleur en taser, en in terrorismebestrijding, relbestrijding, vechtsporten, brandbestrijding, EHBO en rampenhulp. Deze agenten moeten hiervoor speciaal worden geselecteerd, op basis van capaciteiten, karakter, ervaring, kennis en motivatie.

In elke dienstauto die zij gebruiken, moet zo'n pistoolmitrailleur liggen in een wapenkluisje, samen met een "chest rig" (draagvest) met reservemagazijnen.

Dit plan kan worden betaald door Defensie, omdat deze multifunctionele politieagenten hierdoor ook inzetbaar worden voor minder zware militaire taken, zoals bewaking van militaire objecten in oorlogssituaties. Het geld voor dit plan kan worden vrijgemaakt, door jaarlijks wat minder 'gewone' militairen aan te nemen.

Een belangrijk voordeel van dit plan is, dat deze agenten/Marechaussees met pistoolmitrailleur desnoods ook inzetbaar zijn tegen terroristen en criminelen met zware vuurwapens. En op dit moment zijn Nederlandse agenten op dat gebied te kwetsbaar, om snel te kunnen ingrijpen, terwijl het vaak te lang duurt, om te wachten op een arrestatieteam.

Deze nieuwe multidisciplinaire agenten kunnen hun civiele taken blijven doen, onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Maar het is ook mogelijk, dat de bovengenoemde tienduizend agenten worden overgeplaatst van de politie naar de Marechaussee. In 2014 had Nederland in totaal 61 duizend politiemensen.

Tags: civiel-militaire samenwerking, bewapening politie, politiewapens, georganiseerde criminaliteit, georganiseerde misdaad,  bendes, terroristen, aanslagen, crowd control, Marechaussee, kostenbesparing, efficiency, machinepistool.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie