Nederlandse politie kan optreden in vredesmissies

Gestart door ThomasDR, 21/08/2008 | 20:22 uur

boekje_pienter

Citaat van: lex op 21/08/2008 | 21:46 uur
In de diverse TV-journaals heeft MINBZK aangegeven dat Afghanistan uitgesloten is van dit voorstel, "omdat het daar te gevaarlijk is."

Nee hoor, ze heeft letterlijk gezegd dat ze een verzoek daartoe op zijn merites zal beoordelen. In ouwejongenskrentenbroodtaal betekent dit dat Guusje zal kijken wat in dat geval de verdiensten voor de politie zijn. Ik zeg: geen!

ThomasDR

Citaat van: hudinie op 22/08/2008 | 12:04 uur
Heb toch al het gevoel dat er gewoon teveel politie is in Nederland. Je ziet ze ook overal altijd klaar om de gewone belastingbetalende
burger een prent aan te smeren.
En dan dat soort figuren in een oorlogsgebied...hahahah...lampekappen zijn het

Misschien komen ze wel aan hun quotum als ze in Uruzgan bonnen uit gaan delen  ::)

hudinie

Heb toch al het gevoel dat er gewoon teveel politie is in Nederland. Je ziet ze ook overal altijd klaar om de gewone belastingbetalende
burger een prent aan te smeren.
En dan dat soort figuren in een oorlogsgebied...hahahah...lampekappen zijn het

Enforcer

"Sorry, kunt u die naam nog een keer spellen meneer Osama" "It's B.I.N.  L.A.D.E.N."   "Meneer, wilt u aub niet dreigen met geweld, anders moeten wij u aanhouden en dan moet u minimaal een nachtje zitten."

Piranha

'Goedemiddag heren. Wat zijn wij hier aan het doen?'
'Wij leggen hier een bermbom.'
'Dat mag u niet, dat weet u toch wel? Wilt u dat ding onmiddelijk onklaar maken en verwijderen?'

Hm.
Piranha, een vriendelijk visje met echte tandjes

KapiteinRob

Ik kan niet wachten om in een "ongevaarlijk missiegebied" de hermandad een flitscamera te zien opstellen achter een rotsblok. Mag lijden dat ze dan in hun achterste gebeten worden door een vette ratelslang.......... Ook weer uitkijken dat je dan je voertuig netjes parkeert en niet vergeten een kwartje euro in de automaat te doen die ongetwijfeld ook snel door hetzelfde ministerie van binnenlandse zaken zal worden geplaatst om e.e.a. te bekostigen.

Oftewel een stompzinnig plan van minister Ter Horst. Daarbij, als er toch zonodig gepatrouilleerd en al die andere overbodige politietaken moeten worden uitgevoerd, hebben we nog altijd onze semi-militaire vrienden van de Kmar nog......

Enforcer

Ze hebben nu al te weinig mensen. De oplossingspercentages zijn belachelijk laag. Veel herrie misschien om niks, een luchtballonnetje?

Tanker

Er zullen vast veel agenten staan te trappelen om naar Uruzgan af te reizen........ :police:

Lex

In de diverse TV-journaals heeft MINBZK aangegeven dat Afghanistan uitgesloten is van dit voorstel, "omdat het daar te gevaarlijk is."

Poleme

Een gouden idee van Guusje, flitspalen tegen bermbomleggers, Koos Spree klonen op jacht naar suicidale vrijheidsstrijders in bom-auto's, camera-toezicht en suswachten in Mirabad, Baluchi en Chora.
Vakmamsschap is meesterschap, Guusje.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

Ros

Citaat
maar daar ook echte politietaken gaan uitvoeren zoals patrouilleren, huiszoekingen verrichten en verdachten aanhouden.

Citaat
De veiligheid van de Nederlandse politiemensen moet niet in het geding komen.

:-\  Huiszoekingen verrichten en verdachten aanhouden alleen als het veilig is ?, ikke niet begrijpen.

Mevrouw ter Horst, zorg maar eerst dat uw mensen in Nederland fatsoenlijk aan het werk kunnen en verander hier de regelingen om de Politie wat meer armslag te geven om normaal hun werk te doen. Zonder angst om bij de minste of geringste aanleiding zelf als verdachte voor de rechter te moeten verschijnen. Met meer blauw op straat bedoelen wij niet op straat in Afghanistan of waar dan ook. Of hoopt u hiermee meer geld uit de schatkist los te peuteren ?.

boekje_pienter

 :police: Ook een manier om het tekort aan Defensiepersoneel te proberen op te lossen  >:(, met de nadruk op: proberen...

ThomasDR

Nederlandse politie kan optreden in vredesmissies

DEN HAAG -  Nederlandse politiemensen kunnen in de toekomst niet alleen als instructeurs deelnemen aan internationale vredesmissies, maar daar ook echte politietaken gaan uitvoeren zoals patrouilleren, huiszoekingen verrichten en verdachten aanhouden.


Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) wil de regeling aanpassen die dit soort politiewerk in het buitenland nu verbiedt. Dat maakte haar ministerie donderdag bekend. Op dit moment mogen de Nederlanders alleen 'niet-executief' werk doen, zoals de lokale politie trainen of expertise leveren bij de opbouw van de lokale politie.

De taak van het uitgezonden politiepersoneel kan van geval tot geval worden bepaald. Het is zeker niet de bedoeling ook uitvoerende taken te gaan verrichten in gevaarlijke gebieden als Afghanistan. De veiligheid van de Nederlandse politiemensen moet niet in het geding komen.

Sinds 2001 nemen er elk jaar zo'n dertig Nederlandse politiemensen deel aan vredesmissies, op dit moment in Sudan, Kosovo, Bosnië, Cyprus, Servië en Afghanistan. Het is de bedoeling dit aantal in de toekomst uit te breiden naar maximaal honderd per jaar.

Bron:Telegraaf