Wat is er mis met kritisch zijn?

Gestart door Cigarz, 14/03/2010 | 20:31 uur

Nikehercules

#15
Pfff wat een verhitte discussie... ook ik erger me vaak aan de pr van defensie.
Zelfs ooit een mailtje gestuurd naar wat achteraf postbus 51 bleek te zijn, maar ik vind dat ze het hier best bij het rechte eind hebben.

De pr van defensie natuurlijk niet voor bedoelt voor de gemiddelde sf-operator, maar wel voor de gemiddelde burger in den lande.
En ik denk dat dit over het algemeen wel degelijk als spectaculair ervaren word .
Tijdens mijn stage op Volkel een halfjaar met f-16's in de weer geweest, met steunverleningen bij de natres ook wel eens aangevallen door voor onze neus gedropte lmb'ers en ja ik vind nog steeds allemaal prachtig en spectaculair om te zien.

Opendagen van defensie worden over het algemeen ook als spectaculair ervaren dus ik denk dat dit best onder deze noemer te plaatsen is.
Het feit dat dit voor de vliegers waarschijnlijk een koud kunstje is doet daar m.i. geen afbreuk aan.

Maargoed tot zover dit.
Ik vind het vreemd dat er zo negatief gereageerd word over de postings van sommige lieden, hoewel er idd vaak een hoop negativiteit in voorkomt is dit m.i. over het algemeen terecht of tenminste te onderbouwen.
Het staat iedereen vrij om dit al dan niet te lezen dus ik begrijp het probleem niet, als iemand het niet eens is met een bepaalde posting probeer het dan inhoudelijk te weerleggen en speel het niet op de man.
Dat zou de sfeer hier wel ten goede komen denk ik.

Elzenga

#14
Best bijzonder hoe hier mensen die met hart en ziel staan voor defensie...en dus kritisch zaken volgen... worden afgefakkeld door een paar lieden die het blijkbaar best vinden dat de politieke en militaire top hun bedrijf afbreken en dat proberen te verdoezelen met spannende en flitsende PR-filmpjes. Gemaakt door dure PR-afdelingen en adviseurs. En daar zouden we dan hier op het forum aan mee moeten gaan doen? zodat het allemaal veel mooier en echter lijkt dan het is?...kom op zeg!!..wie neemt hier wie in de maling?

En als bedoelde criticaster eens beter de bijdrages van deze kritische volgers zouden lezen...dan zouden ze zien dat er ook altijd alternatieven worden aangedragen...andere oplossingen...andere mogelijkheden...andere keuzes....andere aanpak....En dat is het kenmerk van mensen die heel erg betrokken zijn bij defensie. En het beste met dat bedrijf en de mensen die er werken voor hebben. Maar stellen dat er meer wegen naar Rome leiden. De huidige niet altijd de enige laat staan de beste is. Bij mensen die alleen maar zeiken en afkraken zie je dat namelijk niet. Die zeiken om het zeiken, maar bieden geen alternatieven...

So don't kill the messenger...dat is vaak het domste wat je kunt doen.

Dr_pepper

ik kan me behoorlijk vinden in de mening van cigarz, het gemiereneuk loopt de laatste tijd de spuigaten uit. Positieve berichten vanuit defensie worden gelijk afgekraakt en menig discussie slaat om in gezanik over de bezuinigingen op de marine. Ik haal me een discussie voor ogen van het bericht dat marco kroon een MWO kreeg uitgereikt waarbij de helft gelijk begon te janken dat het een ''pr actie'' was en dat een MWO wel erg hoog gegrepen was. Of dat defensie de gevechts isigne had ingevoerd en de helft vond dat ze onrecht werd aangedaan omdat zij voor papiertjes invullen geen insigne kregen. OF een discussie over het luchtmobiel waarbij er door de forumbeheerders werd gezeken over zogenaamd of topic gelul en vervolgens zelfs nog harder of topic gaat zitten lullen... stel je er volgens vraagtekens bij dan willen ze gelijk een hele discussie aangaan waarin ze alles wat krom is recht proberen te praten. genoeg is genoeg, ik vind dat de forum beheerders een serieus moeten gaan kijken naar het gehanteerde beleid. het toezicht loopt zelfs zo ernstig de spuigaten uit dat mensen zich aanmelden om er comentaar op te geven, dat zijn indicaties genoeg om te weten dat het zo niet langer kan

Ace1

@Cigarz  waarom ben je altijd zo negatief als een van de forumbeheerders iets zegt?

Lex, Rob en Ros mogen best een andere mening hebben hier op het forum dat lijkt mij niet meer dan gezond, als het jou dat niet bevalt jammer dan.
Ben het ook welleens niet eens met een van de forumbeheerders, maar ik vind dat je wel respect moet hebben voor de mening van een ander en niet je eigen mening aan een ander op willen dringen, daar is dit forum niet voor bedoeld.

Ros

Citaat van: Cigarz op 15/03/2010 | 13:21 uur
Citaat van: Ros op 15/03/2010 | 12:26 uur
Als ik mijn auto weer eens perfect tussen de lijnen van het vak parkeer barst de hele familie los met een wild applaus............... :angel:
Dat zegt dan waarschijnlijk iets over het vertrouwen dat jouw familie in jouw rijvaardigheid stelt?

Het heeft meer te maken met de hebbelijkheid van vliegtuigpassagiers om te gaan klappen als de piloot het toestel aan de grond weet te krijgen. Ongeveer hetzelfde huzarenstukje die de Chinook vliegers hebben uitgehaald om "sensationeel" op de cover van de Defensiesite terecht te komen.

Cigarz

Citaat van: Ros op 15/03/2010 | 12:26 uur
Als ik mijn auto weer eens perfect tussen de lijnen van het vak parkeer barst de hele familie los met een wild applaus............... :angel:
Dat zegt dan waarschijnlijk iets over het vertrouwen dat jouw familie in jouw rijvaardigheid stelt?

Cigarz

#9
Citaat van: Ros op 14/03/2010 | 20:59 uurHet 'zure negativisme' is als gevolg van deze weer PR achtige berichtgeving van Defensie
Citaat van: Kapitein Rob op 14/03/2010 | 21:00 uurbla bla bla bla....
Hou toch op....
Jullie zijn zo vastgelopen in je negativisme, dat elk positief berichtje over de Defensie-organisatie meteen wordt afgebrand als "misplaatste superlatieven van de PR-afdeling". Ik wordt langzamerhand kotsziek van het eeuwig en altijd zeiken om het zeiken. Elk bedrijf en ministerie in NLD mag aan reclame en PR doen, maar zodra Defensie eens iets positiefs meldt, is het direct "misplaatst" of "overdreven".
Het enige wat hier altijd misplaatst en overdreven is, zijn de reacties van de beheerders van wat zich het "Defensieforum" noemt, op alle berichtgeving over ons bedrijf. Lees je eigen posten af en toe eens terug, dan snap je wat ik bedoel. Wellicht tijd om eens serieus na te denken over de naam van dit forum, want volgens mioj komt de nam niet meer overeen met de doelstellingen van de beheerders...

En natuurlijk mag je als forumbeheerder best mee discussiƫren en je mening ventileren, maar zolang er "forumbeheerder" onder je gebruikersnaam staat, reageer je als forumbeheerder. Net als wanneer je in uniform loopt, je militair bent. Dus hou asjeblieft eens op met dat schizofrene draaikonten.

@ Cabez,
ik zal de laatste zijn die iets negatiefs zal melden over de ondersteunende functionarissen binnen ons bedrijf. Inderdaad precies zoals je zegt, zijn die van onmisbaar belang voor elke functionaris en/of eenheid binnen ons bedrijf.
Als jij die indruk had, heb je de context van mijn post niet helemaal begrepen.

Waar het mij om gaat is dat Kapt. Rob en zijn Defensie-forum-beheerders-vriendjes eeuwig en altijd, elk positief bericht over Defensie proberen af te doen als "misplaatst", "overdreven", "Mindef-PR", "propaganda", "onterecht" of whatever.
Hij meent in al zijn zelfgesuggereerde verstand van zaken, zelfs te kunnen oordelen over de al dan niet vakkundigheid/prestaties van de vliegers van de Chinooks in het getoonde filmpje. Met een pedant ondertoontje alsof hij het zelf allemaal wel eventjes beter kan...

Dat hij als sergeant-majoor administratie een dergelijke actie niet spectaculair vind, zal best. Voor de gemiddelde burger/potentieƫl toekomstig sollicitant bij Defensie, is dat het wel.

Daarnaast vermoed ik dat je verwijzing naar "Amber Star combi tussen bbe en kct in het buitenland" naar een heel ander topic verwijst?
In elk geval is er in de afgelopen 12 jaar (dec 1997 - mrt 2010) een heleboel verandert, dus nee, mijn vergelijk gaat niet mank...

Ros

Als ik mijn auto weer eens perfect tussen de lijnen van het vak parkeer barst de hele familie los met een wild applaus............... :angel:

KapiteinRob

Het gaat hier m.i. niet om het feit of de deelnemers (dus ook de Chinookpiloten uit het videootje) aan de oefening het al dan niet spectaculair vinden (dat lijkt mij nameljk sterk), maar het feit dat het als zodanig gepresenteerd wordt door die postbus-51 nitwits. Het lijkt mij dat de gemiddelde Chinook-piloot zo'n actie net zo gemakkelijk uitvoert als ik mijn auto parkeer......

SMI de Boer

Citaat van: cabez op 15/03/2010 | 02:34 uur
@ Cigarz Amber star combi tussen bbe en kct in het buitenland.
Op papier klopt het wat je zegt maar je vergelijk gaat mank.
Ook is het zo dat zelfs de beste marn/kct niet zonder een saaie smjrlda,smjrtd of smjrldv kan.
Dat zijn de heren die hun personeel aansturen om er voor zorg te dragen dat u:  uitbetaald wordt,met uw mb kan rijden of kan eten.
Misschien in uw ogen saai werk,maar ook iets wat MOET gebeuren.
Enne heel eerlijk zo spectaculair is het mi niet om vanuit een heli het water in te springen.
't is effe die drempel, Ik heb ooit ook wel eens een douwtje nodig gehad. Ik schat jou in als routinier in deze zaken, maar vermoed dat jouw eerste actie die later "niet zo heel erg spectaculair" was ook de nodige prikkelingen met zich meebracht.
In de pretparken staan ze in de rij voor evenementen die "niet zo heel erg spectaculair" zijn, nee na 50 keer niet meer...
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

cabez

@ Cigarz Amber star combi tussen bbe en kct in het buitenland.
Op papier klopt het wat je zegt maar je vergelijk gaat mank.
Ook is het zo dat zelfs de beste marn/kct niet zonder een saaie smjrlda,smjrtd of smjrldv kan.
Dat zijn de heren die hun personeel aansturen om er voor zorg te dragen dat u:  uitbetaald wordt,met uw mb kan rijden of kan eten.
Misschien in uw ogen saai werk,maar ook iets wat MOET gebeuren.
Enne heel eerlijk zo spectaculair is het mi niet om vanuit een heli het water in te springen.

KapiteinRob

#4
Citaat van: Cigarz op 14/03/2010 | 20:31 uur
Nee, als Sergeant-Majoor der Administratie heb je een spannende baan....

Nee hoor, ik heb in het geheel geen spannende baan. Maar het verschil is dat ik daar verder geen flink verhaal van maak. Wat de vliegers zelf trouwens ook niet doen voor zover ik kan beoordelen. Het is de PR-afdeling die weer eens de bocht uitvliegt met m.i. misplaatste superlatieven.

Citaat van: Cigarz op 14/03/2010 | 20:31 uur
Sjonge-jonge, dat u daar ook al verstand van heeft....

Wel goed blijven lezen Cigarz; ik stelde "het lijkt mij" en "wat mij betreft". Ergo is dat een mening, dus geen objectief vastgesteld feit en volgens mij mag ik die gewoon uiten, ook op een discussieforum.

Citaat van: Cigarz op 14/03/2010 | 20:33 uur
Gelukkig staat er tussen al het zure negativisme van de heren forumbeheerders toch ook nog een verstandige opmerking.

Het blijft blijkbaar moeilijk voor je het verschil te snappen tussen de functionaliteit van forumbeheer en het feit dat forumbeheerders als lid mee discussieren en ook nog een mening hebben en ventileren over zaken. Dat het niet de jouwe is en dat jij dat als negatief categoriseert, is verder aan jou. Die vrijheid heb je nu eenmaal. Het is alleen jammer dat je te pas en te onpas hierover blijft zaniken. Val dat vermeende negativisme dan eens inhoudelijk aan......

Laat ik het concreet vragen: als jij die video ziet, vind jij dat dan spectaculair? Onderschrijf je hetgeen Dr_Pepper stelt dat je enorme vaardigheden moet hebben om een Chinook te laten doen wat je hier ziet? En zo ja, vind je dat van eenzelfde prestatiecategorie als hetgeen ik als voorbeeld aanhaalde, dus wat Lyncx-vliegers (kunnen) presteren bij een SAR-actie op de Noordzee in zware storm?

Ros

Citaat van: Cigarz op 14/03/2010 | 20:33 uur
Gelukkig staat er tussen al het zure negativisme van de heren forumbeheerders toch ook nog een verstandige opmerking.

Het 'zure negativisme' is als gevolg van deze weer PR achtige berichtgeving van Defensie. Heimelijk twee pathfinders door twee Cninooks in de plomp gedropt. Waarom niet, zoals het waarschijnlijk in het echt zou gebeuren, met een geleend busje van de NUON ergens in de buurt afgezet ?. En de daadwerkelijke actie door  genisten uit laten voeren en niet door specialisten op dit gebied ?. Ik snap het al.....genisten hebben verstand van electriciteit

Cigarz

Citaat van: Elzenga op 13/03/2010 | 22:52 uurMaar goed dat dit soort zaken worden geoefend. Want ik acht het niet onwaarschijnlijk dat dit soort centrales doelwit worden van terroristen.

Gelukkig staat er tussen al het zure negativisme van de heren forumbeheerders toch ook nog een verstandige opmerking.

Cigarz

Citaat van: Kapitein Rob op 13/03/2010 | 22:51 uur
Citaat van: Lex op 13/03/2010 | 19:28 uur
Ik mis de relevantie naar "Spectaculair".

Nounou Lex, het is natuurlijk wel degelijk spectaculair te noemen wat onze PR-specialisten hebben geplaatst. Het is niet niks dat er wel TWEE Chinooks aan komen vliegen die 1-2 meter boven het water een boot in het water deponeren waarna er een in duikerpak gestoken man in het water spring om in het bootje te klimmen en weg te varen. WOEHAH!!!!
Nee, als Sergeant-Majoor der Administratie heb je een spannende baan....

Citaat van: Kapitein Rob op 14/03/2010 | 14:42 uur
Citaat van: Dr_pepper op 14/03/2010 | 10:27 uur
vind overigens wel dat die piloten van de KLU enorme skills vertonen met die chinooks,

Het lijkt me als getrainde piloot dan ook ontzettend moeilijk om aan te komen vliegen, even 1-2 meter boven vlak water te blijven hangen en vervolgens weer door te vliegen.......

Wat mij betreft vertoon je als helivlieger enorme skills als je in windkracht 12 achteruit vliegend tussen pijlers door boven een olieplatform gaat hangen. Of op een tekeer gaand helidek van een fregat landt......
Sjonge-jonge, dat u daar ook al verstand van heeft....