Duitsland vreest aanslag eind november

Gestart door Ros, 17/11/2010 | 14:14 uur

DvdW

Citaat van: SMI de Boer op 20/11/2010 | 10:05 uur
Dem "Spiegel" zufolge hält sich der Informant im Ausland auf. Er habe sich in den vergangenen Tagen mehrmals telefonisch an das Bundeskriminalamt (BKA) gewandt. Der Dschihadist (Gotteskrieger) will angeblich aussteigen. Nach seinen Angaben besteht das Terrorkommando aus sechs Personen.
Zwei von ihnen seien bereits vor sechs bis acht Wochen nach Berlin gereist und dort untergetaucht. Vier weitere Attentäter, ein Deutscher, ein Türke, ein Nordafrikaner und ein Mann, dessen Identität er nicht kenne, warteten derzeit auf ihre Abreise. Die Anschläge seien für Februar oder März geplant.
Zo te zien hebben ze zeer specifieke informatie over de groep. Ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

SMI de Boer

"Spiegel": Attentat auf Reichstag geplantBerlin (dpa) -



Das Terrornetzwerk Al-Kaida und verbündete Gruppierungen planen nach einem "Spiegel"-Bericht möglicherweise einen Anschlag auf den Berliner Reichstag. Dabei wollten sie Geiseln nehmen und mit Schusswaffen ein Blutbad anrichten.
Entsprechende Informationen eines Dschihadisten seien der Anlass für Bundesinnenminister Thomas de Maizìere (CDU) gewesen, am vergangenen Mittwoch vor einem drohenden Terroranschlag von Islamisten zu warnen.

Dem "Spiegel" zufolge hält sich der Informant im Ausland auf. Er habe sich in den vergangenen Tagen mehrmals telefonisch an das Bundeskriminalamt (BKA) gewandt. Der Dschihadist (Gotteskrieger) will angeblich aussteigen. Nach seinen Angaben besteht das Terrorkommando aus sechs Personen.
Zwei von ihnen seien bereits vor sechs bis acht Wochen nach Berlin gereist und dort untergetaucht. Vier weitere Attentäter, ein Deutscher, ein Türke, ein Nordafrikaner und ein Mann, dessen Identität er nicht kenne, warteten derzeit auf ihre Abreise. Die Anschläge seien für Februar oder März geplant.

web.de
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Elzenga

Citaat van: dudge op 20/11/2010 | 00:30 uur
Het hangt er maar net van af welke groepering je treft. AQ of iets verder terug de RAF heeft/had wel degelijk dit doel. Voor andere, organisaties is het inderdaad het verplaatsen van de oorlog, bv zwarte sep of IRA aanslagen in Londen.  
Tuurlijk...verschilt per groep...maar ik had het idee dat we het hier over AQ cellen hadden..

Elzenga

#39
Citaat van: dudge op 19/11/2010 | 22:28 uurDat gebeurt dus ook niet.
Als je op gaat letten 'met de blik van een agent'  zal je zien dat pakistaanse terroristen niet het enige is waar je op moet letten. Er valt veel meer te zien, mensen die een overval plannen, zakkenrollers, oplichters en misschien een zelfmoordenaar (voor de trein, geen 'boem'). Het lijkt mij alleen maar goed dat iemand zijn ogen open houd, en als je bewust gaat speuren naar terroristen, prima, dan zul je ontdekken dat het moeilijk is.
ja ik ben geen professional...en heb ook absoluut niet die illusie... maar heb er wel een uitstekende sensor voor heb ik gemerkt in de loop der jaren...kan goed body language lezen zeg maar...zo heb ik op Centraal ook een gast afgeschrikt die op het punt stond een handtas van toeristen die daar een kaartje stonden te regelen weg te graaien...in het voorbij lopen naar de uitgang zag ik hem opeens... en voelde...die is zijn kans aan het afwachten....ik....echt geen held in deze..maar ik dacht..ik moet nu echt wat doen...ben dus weer via een andere ingang naar binnen gelopen en keek hem daarbij strak aan de hele tijd...zag hij....waarop hij mij in een buitenlandse taal iets toesnauwde en eerst uitdagend mijn kant op kwam maar daarna snel weg liep...ik ook want een verdere confrontatie zag ik niet zo zitten..en ik zag de toeristen in mijn ooghoek net met hun spullen weer weg lopen. Op een stedentrip ben ik helaas ook altijd degene die de zakenrollers ziet of daar waakzaam op wordt....maakt de vakanties voor mij niet altijd ontspanning. Maar nogmaals ik pretendeer hier geen professional te zijn..ik probeerde me hier alleen vanuit mijn eigen achtergrond in deze in te leven in de situatie en dus hun (=professionals) werkzaamheden. Daar leer ik van.
Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 22:15 uur
en als er gezegd wordt  dat ze er zo eentje willen gaan pakken dan gaan bij mij de nekharen recht overeind staan
En terecht, maar dat is heel wat anders dan iets signaleren, en als het nodig lijkt, de politie te waarschuwen. [/quote] En waar heb ik gezegd dat ik er eentje wilde pakken?

Elzenga

#38
Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 17:05 uur
Op grond waarvan ging jij de mensen scannen?
opvallend gedrag, wat ze bij zich hebben...nee, dus niet alleen op uiterlijke/etnische gronden...

Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 17:49 uur
Inderdaad had Elzinga zich hier dan "onsterfelijk" gemaakt  want hij is diegene die in andere topics opkomt voor de moslims / buitenlanders
Beetje merkwaardige opmerking...ik kom namelijk helemaal niet op voor de extremisten waar we het hier over hebben...ik ben juist fel tegenstander van hen...ik snap alleen hun motivatie wel en zie daarin dus ook mogelijkheden hen te bestrijden...

Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 18:12 uur
Maar als het een blanke "Nederlandse uitziende man" was geweest had die er geen oog voor gehad,
want hij heeft het nadrukkelijk over
sorry maar niet waar...Ik scande ook blanken en Aziaten en donkere mensen o.a....ik weet inmiddels iets teveel van deze terroristen af om in deze valkuil te trappen..
Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 18:12 uur
of is een jonge Pakistaans uitziende gast.......buitenlandse "indruk"(dus niet die van een medelander)   al een afwijkend gedrag?
Het feit dat het een jonge Pakistaans uitziende man was was niet direct wat me opviel.. wel dat hij geen medelander leek te zijn, maar meer een toerist. Zijn afwijkende gedrag viel me daarbij op...hij had bovendien alle tijd zijn rugzak even neer te zetten als die zwaar was geweest (en dit zijn zweten verklaarde)...Daarbij zat ik er echt niet naar te kijken alsof ik daadwerkelijk getuigen was van een terrorist in actie...(had ik daar echt niet blijven staan)...het was meer dat ik me bewust werd dat dit zomaar wel had kunnen zijn en het verdomd lastig is zo iemand er uit te pikken..

Elzenga

Citaat van: dudge op 19/11/2010 | 16:20 uur
Alsof alle terroristen aan die uiterlijke kenmerken voldoen? erger nog, alsof alle lieden met die kenmerken terroristen zijn, dat is juist een vrijheidsberoving in ons land die we zeggen niet te willen.

Voorbeeld?

Muriel degauque
Dat maakt het inderdaad alleen maar lastiger....vooral deze geradicaliseerde bekeerde Westerlingen als ook Aziaten en Afrikanen schijnen de aandacht te hebben van Al Qaeda om te worden ingezet voor dit soort missies. Omdat hier de focus zo ligt op Arabisch ogende mensen...

Elzenga

Citaat van: VandeWiel op 19/11/2010 | 12:05 uur
Lutjebroek is misschien wel makkelijker om veel slachtoffers te maken maar de impact is niet zo groot als in Amsterdam of bijvoorbeeld Berlijn.
En dat ben ik het dus niet helemaal met je eens...Want juist die grote steden zijn voor de meeste burgers in een land (die vaak in kleinere steden en dorpen wonen) ook ver weg (van hun dagelijkse leven) en worden vaak al als riskanter gezien....Juist als in een aantal lutjebroeken mensen bij aanslagen omkomen kom je bij veel meer mensen in hun "veilige zone"...en zal de angst denk ik veel breder, dieper en groter zijn en ervaren worden...

De vraag is echter wat je als terrorist wilt bereiken...een hele maatschappij ontwrichten en in angst dompelen...of een hoge prijs zetten op zeg het aanwezig zijn, blijven, of weer willen zijn van dat land in zeg Afghanistan. Ik denk dat de terroristen waar we het hier over hebben dat laatste willen. En dus zoeken zij naar voor hen makkelijk en snel te bereiken plaatsen waar zij niet zo opvallen en met hun beperkte middelen extra veel impact kunnen bewerkstelligen om die prijs zo hoog mogelijk te maken...Dan zijn grote steden of locaties waar veel mensen bijeen komen het meest voor de hand liggend. 

Elzenga

#35
Citaat van: dudge op 19/11/2010 | 09:18 uur
Het is een terrorist, die wil onze maatschappij vernietigen. Handig als we daar zelf aan meewerken. Dus proberen ze ons gek te maken dat we zeer strenge veiligheidsmaatregelen gaan nemen. Gelukkig maken terroristen vaak hele stomme fouten, maar als je een goed opgeleide cel hebt, zouden ze best eens hard kunnen slaan waar dat het meeste effect heeft.
Ik denk dat je de terrorist dan niet zo goed hebt begrepen...Hun doel is zover ik het gelezen heb om de oorlog die wij daar tegen hen voeren naar hier te halen en zo ons als burgers bewust te maken met wat daar gebeurd (wat nog wel eens wil vervagen nu)...zodat wij onze politici uiteindelijk gaan dwingen om daar te vertrekken en onze steun aan meestal dictatoriale regimes daar te staken....wat deze extremisten een betere kans geeft tegen deze regimes en zij zo hun "bevrijdingsideologie" kunnen implementeren... Naast dan wraak nemen voor de doden en gewonden onder hun "broeders".

Elzenga

#34
Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 09:13 uur
Tja waarvoor ga je dan  kiezen als terrorist 
een aanslag plegen in een land met forse veiligheidsmaatregelen    dan kan je laten zien dat het niets uit maakt of er zwaar bewapende politie en/of militairen patrouilleren.

een aanslag plegen in een land zonder (zichtbare) forse veiligheidsmaatregelen       
als het om een Mumbai-scenario gaat kies je volgens mij als terrorist zeker niet voor een plaats waar de nodige agenten rondlopen met MP5s. Dan kan je hele geplande actie zo maar eens in korte tijd gestopt worden..dan ga je dus voor een plaats waar die bewapende agenten of militairen eerst opgetrommeld moeten worden en moeten afreizen naar de locatie(s) waar je strijders zitten.

Gaat het om (zelfmoord)aanslagen met explosieven dan maakt het minder uit en kan het een extra signaal zijn om dit dan te doen op locaties waar de bewaking streng is. Al moet de kans op ontdekking niet te groot zijn, want het doel is immers de hoofdzaak...een zware klap toebrengen.

onderofficier

#33
Citaat van: SMI de Boer op 19/11/2010 | 23:02 uur
Met een sikkie en een soepjurk..

Vraag maar an Theo v. Gogh

vind je het erg als ik daar nog even mee wacht?     ;D 8)
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

SMI de Boer

Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 22:19 uur
Citaat van: SMI de Boer op 19/11/2010 | 22:18 uur
Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 22:15 uur
Het enige waar ik probeer voor te waarschuwen is dat we niet elke "niet Nederlander" met een rugzak als een vermeend terrorist te gaan zien

Totdat je het moment voorbij bent waar je had moeten denken "die had ik dus niet moeten vertrouwen"

alleen bleek die net blank te zijn....................
Met een sikkie en een soepjurk..

Vraag maar an Theo v. Gogh
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

onderofficier

#31
Citaat van: dudge op 19/11/2010 | 22:28 uur
Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 22:15 uur
en als er gezegd wordt  dat ze er zo eentje willen gaan pakken dan gaan bij mij de nekharen recht overeind staan
En terecht, maar dat is heel wat anders dan iets signaleren, en als het nodig lijkt, de politie te waarschuwen.


Tja met een nickname kom je niet ver.......................  (oorlogsvis)
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

onderofficier

Citaat van: SMI de Boer op 19/11/2010 | 22:18 uur
Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 22:15 uur
Het enige waar ik probeer voor te waarschuwen is dat we niet elke "niet Nederlander" met een rugzak als een vermeend terrorist te gaan zien

Totdat je het moment voorbij bent waar je had moeten denken "die had ik dus niet moeten vertrouwen"

alleen bleek die net blank te zijn....................
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

SMI de Boer

Citaat van: onderofficier op 19/11/2010 | 22:15 uur
Het enige waar ik probeer voor te waarschuwen is dat we niet elke "niet Nederlander" met een rugzak als een vermeend terrorist te gaan zien

Totdat je het moment voorbij bent waar je had moeten denken "die had ik dus niet moeten vertrouwen"
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

onderofficier

#28
Het enige waar ik probeer voor te waarschuwen is dat we niet elke "niet Nederlander" met een rugzak als een vermeend terrorist te gaan zien


en als er gezegd wordt  dat ze er zo eentje willen gaan pakken dan gaan bij mij de nekharen recht overeind staan
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.